Filmas „Artistas“ triumfavo „Cezarių“ apdovanojimų ceremonijoje

Nespalvotas nebylus filmas „Artistas“ sėkmingai pradėjo kino pasauliui itin svarbų savaitgalį, pelnydamas penkis „Cezario“ apdovanojimus penktadienį Prancūzijoje vykusioje ceremonijoje.

Pagrindine pretendente į prestižinius JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus laikoma kino juosta buvo pripažinta geriausiu praeitais metais sukurtu prancūzišku filmu, o jos kūrėjas Michelis Hazanavicius pelnė „Cezarį“ kaip geriausias režisierius.

Jo žmona Berenice Bejo buvo pripažinta geriausia aktore už Pepi Miler vaidmenį „Artiste“, tačiau pagrindinį vaidmenį jame sukūręs Jeanas Dujardinas pralaimėjo geriausio aktoriaus kategorijoje filme „Neliečiamieji“ (Intouchables) pasirodžiusiam Omarui Sy.

Prieš sekmadienį vyksiančias „Oskarų“ dalybas „Artistas“ jau pelnė daugiau nei 70 apdovanojimų visame pasaulyje ir tapo daugiausiai apdovanojimų surinkusiu filmu per Prancūzijos kino istoriją, nurodė savaitraštis „The Hollywood Reporter“.

Kompozitorius Ludovicas Bource'as taip pat pelnė „Cezarį“ už „Artisto“ garso takelį. Apdovanojimą atsiėmė ir šio filmo operatorius Guillame'as Schiffmanas.

Tarp kitų pagerbtųjų penktadienį buvo Nadira Ayadi ir Clotilde Hesme, pasidalijusios geriausios kylančios aktorės apdovanojimą. Gregory Gadebois buvo įvardytas geriausiu kylančiu aktoriumi, o Michelis Blancas - geriausiu antrojo plano aktoriumi.

Geriausios dokumentinės juostos „Cezaris“ atiteko filmui „Visi iš Larzako“ (Tous au Larzac), o iraniečio režisieriaus Asgharo Farhadi „Išsiskyrimas“ (Jodai-e Nader az Simin) pripažintas geriausiu užsienio filmu.
Garbės apdovanojimas už visos karjeros pasiekimus per šią ceremoniją buvo skirtas Didžiosios Britanijos aktorei Kate Winslet. „Cezario“ statulėlę jai įteikė kino kūrėjas Michelis Gondry, pavadavęs neatvykusį režisierių Romaną Polanski.

K.Winslet kreipėsi į žiūrovus prancūzų kalba: „Galėjote skirti jį (apdovanojimą) kam nors kitam, tačiau skyrėte man, todėl dėkoju jums“.

Kiek vėliau K.Winslet grįžo į sceną atsiimti R.Polanski skirto apdovanojimo už geriausią adaptuotą scenarijų filmui „Skerdynės“ (Carnage).

37-osios „Cezarių“ dalybos vyko Paryžiuje esančiam teatre „Chatelet“.


Šiame straipsnyje: Artistascezaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių