„Figaro vedybos“: opera pakerėjo publiką

Pilnutėlė salė, garsiausi plojimai, geriausi operos solistai ir kupini glėbiai gėlių. Atrodo, „Figaro vedybų“ operos  pradžioje įlūžusi lova buvo sėkmės ženklas, nes publika naująja premjera buvo tiesiog sužavėta.

Iki paskutinės minutės

Jaudulys, nuoširdūs palinkėjimai : „sėkmės“, „gero pasirodymo“, penktadienio vakarą sklandė Lietuvos nacionalinio operos or baleto teatro (LNOBT) užkulisiuose. Be galo susikaupę pagrindinių vaidmenų atlikėjai: austrų dainininkas Klemens'as Sander'is (grafas Almaviva), Sigutė Stonytė (grafienė Rosina), Asmik Grigorian (kambarinė Susanna), Kostas Smoriginas (Figaro), Ona Kolobovaitė (pažas Kerubinas), net likus kelioms minutėms iki išėjimo į sceną kartojosi sudėtingas arijas.

„Opera yra be galo ilga ir sunki, daug teksto, todėl nenuostabu, kad norėdami pasiekti tobulo rezultato solistai ir paskutinėmis minutėmis pasikartoja partijas. Dirbome tikrai daug ir nuoširdžiai, todėl neabejoju, kad viskas pavyks kuo puikiausiai“, - prieš pasirodymą sakė režisieriaus padėjėjas ispanas Javier'as Ulacia.

Nereikia slėpti, kad nelengvas darbas ilgų repeticijų metu iš tiesų atsipirko. Premjera praėjo labai sklandžiai ir, nepaisant, ilgos „Figaro vedybų“ trukmės, žiūrovai pasirodymo pabaigoje atlikėjus apdovanojo šilčiausiais aplodismentais ir didžiulėmis puokštėmis gėlių.

Pagyrimų po premjeros solistams negailėjo ir dirigentas Martynas Staškus. Neslėpdamas pasitenkinimo dėl atliktų arijų jis nuoširdžiai kiekvienam spaudė ranką, dėkodamas už puikiai atliktus vaidmenis.

Pakvipo apelsinais ir gėlėmis

Tikroviškas rūmų kambarys ir šventinė salė, aštuoniolikto amžiaus atributika ir specialiai iš Ispanijos vežtos flemenko vėduoklės, bei stebuklinga širma - tai dar ne viskas kuo buvo nustebinti „Figaro vedybų“ žiūrovai.

Tikriausiai daugeliui pasirodė, kad LNOBT salė paskutinio veiksmo metu pakvipo apelsinais ir gėlėmis. Ir iš tiesų, specialiai iš Madrido vežta technika ir dekoratyviniai augalai operos metu skleidė nuostabiausius kvapus. Tokio dalyko teatro istorijoje dar nebuvo.

Sevilijietiško nakties sodo kvapus atspindintis specialusis efektas maloniai papildė nepaprastai gražų scenos vaizdą.  Nors kvapas buvo dirbtinis ir aštresnis nei tikrų apelsinų.


Šiame straipsnyje: Figaro vedybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių