Festivalyje „Vargonų vasara“ – pirmasis muzikų dinastijos koncertas

Visą birželį Nidoje vykstančiame XI tarptautiniame festivalyje „Vargonų vasara” ketvirtadienį pasirodys šeimyninis duetas, atversiantis naują renginio puslapį.

Festivalio koncerte „Muzikų dinastija 1“ gros vargonininkė Virginija Survilaitė ir fleitininkas Vytenis Gurstis (nuotraukoje).

Tai Survilų muzikinės dinastijos atžalos. Jos pradžia siejama su legendinio fleitos profesoriaus Liudviko Survilos vardu. Jo dukra V.Survilaitė – vargonininkė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) docentė, išugdžiusi dešimtis absolventų.

Vargonininkės sūnus V.Gurstis seka senelio pėdomis: jis – fleitos virtuozas, tarptautinių konkursų laureatas, Londono Karališkosios muzikos akademijos studentas.

„Mamos ir sūnaus koncertai – retas, tad visad laukiamas įvykis", – džiaugėsi būsimu koncertu festivalio meno vadovas vargonininkas Balys Vaitkus.

V.Survilaitės ir V.Gursčio koncerto programoje „J.S.Bachas ir jo amžininkai“ – F.Couperino, A.Vivaldi, J.G.Waltherio, J.S.Bacho, M.Blavet, C.Ph.E.Bacho kūriniai.

Naujoje festivalio rubrikoje „Muzikų dinastija“ taip pat pasirodys ir kiti šeimyniniai duetai: vargonininkė Jūratė Landsbergytė ir jos sūnus LMTA fleitos profesoriaus A.Vizgirdos auklėtinis Vytautas Oškinis, taip pat Latvijos muzikos akademijos profesorė Vita Kalnciema su dukra, tarptautinių konkursų laureatė vargonininkė Liene Andreta Kalnciema.

XI tarptautinis festivalis „Vargonų vasara” vyksta birželio 9–30 dienomis Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje. Pažymint profesoriaus Leopoldo Digrio atkurtos Vargonų klasės Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 50-metį, festivalio atidarymo vakare jau koncertavo pats maestro ir sumanytas visas ciklas koncertų, kuriuose muzikuos skirtingais laikotarpiais jo klasėje studijavę ar stažavęsi vargonininkai.

Bilietai į XI „Vargonų vasaros“ koncertus – po 15 litų. Koncertų pradžia – 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių