Festivalyje „Skambant gitarai“ lankysis A.Makejevas

Gargžduose – V dainuojamosios poezijos festivalyje „Skambant gitarai“ trečiadienį akustinį koncertą surengs pankroko tėvu vadinamas Aleksandras Makejevas.

Šio atlikėjo autorinių dainų programa skambės 18 val. Gargždų kultūros centre.

„Ką matau, apie tai ir dainuoju. Į mano koncertus žmonės ateina paklausyti muzikos, išgirsti jau pamėgtų kūrinių“, – kalbėjo atlikėjas.

A.Makejevo kūryba įdomi ir savita. Kandūs tekstai dažnai persipina su lyrikos elementais. Dainininkas taip pat žinomas kaip lietuviškų serialų dainų ir muzikos kūrėjas. Jis sukūrė dainas tokiems serialams kaip „Nekviesta meilė“, „Garbės kuopa“. Šiuo metu kuria dainą po Naujųjų metų pasirodysiančiam serialui „Trise prieš mafiją“.

A.Makejevas išleido 7 autorinius albumus. Muzikos mokykloje jis nesimokė. Jo šeimoje muzikantų nebuvo, vyrai – tėvas, dėdės ir seneliai – dirbo jėgos struktūrose. Bet A.Makejevas nuo tarnybos kariuomenėje išsisuko. Atlikėjo senelio pavardė – Čaikovskis, tad, kaip sako pats Aleksandras, tai vienintelė giminės sąsaja su muzika.

Pagrindinis A.Makejevo instrumentas – gitara. Dainų tekstuose dominuoja įvairios ironiškai ir kartais aštriai pateikiamos temos: meilė, mirtis, karas, narkotikai, kriminalai.Dainas A. Makejevas atlieka lietuvių kalba, tačiau kelios yra įrašytos ir rusų kalba.„Kuriu dainas Lietuvoje, tad kas joje dedasi, apie tai ir dainuoju“, – sakė pats autorius bei atlikėjas

Muzikanto karjerą A.Makejevas pradėjo 1990-aisiais, ir galima teigti, kad pogrindyje. Su draugu sukūrė grupę „Šiukšliadėžė“, įrašė neoficialų albumą. Vėliau su tuo pačiu draugu sukūrė grupę „Moraliniai valkatos“. Su ja išleido tris pogrindinius pankiškus albumus. Dar vėliau buvo grupė „LSD“. Vėliau dainavo grupėje „Mechaninis apelsinas“, tačiau ji greitai iširo. A.Makejevui teko groti ir dainuoti įvairiose pogrindžio pank – roko grupėse.

Galiausiai atlikėjas pradėjo solinę karjerą. 2000 m. dalyvavo konkurse „Laiptai“. Vėliau susipažino su prodiuseriu Justu Mamontovu ir jo padedamas 2001 m. išleido debiutinį solinį albumą „Išėjęs“.

Įrašant ketvirtąjį albumą „Tyliai saldžiai“ 10 dainų įrašė su grupės „Lemon Joy“ vokalistu Igoriu Kofu, kuris buvo ir studijos prodiuseris.

A.Makejevas rašo dainas ir kitiems atlikėjams. Jo kūrinius atliko Jurga Šeduikytė (dainos „Niekas negirdi“, „Sulaukę rudens“), merginų grupė „69 danguje“ (daina „Supermergaitės“), „Olialia blondinės“ ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių