Festivalyje – paslaptingas „Dykumoje šaukiančiojo balsas“

Klaipėdos kamerinis orkestras šiemečiam festivaliui „Klaipėdos muzikos pavasaris“ rengia net dvi programas. Pirmąją šeštadienį diriguos profesorius Saulius Sondeckis.

Ilgamečio orkestro bičiulio, pasaulyje pripažinto dirigento, pedagogo, apdovanoto aukščiausiais Lietuvos atlikėjui skirtais titulais S.Sondeckio kūrybinis gyvenimas, net ir garbingo amžiaus sulaukus, tebėra labai intensyvus.

Nors Maestro jau keleri metai nebevadovauja Lietuvos kameriniam orkestrui ir retokai koncertuoja Lietuvoje, tačiau kiekvienas jo pasirodymas tėvynėje tampa istoriniu įvykiu.

Šiuo metu dirigentas yra Sankt Peterburgo valstybinio Ermitažo orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, taip pat V.Spivakovo įkurto kamerinio orkestro „Maskvos virtuozai” pagrindinis kviestinis dirigentas.

S.Sondeckis intensyviai koncertuoja įvairiuose Rusijos miestuose, jam ploja Vokietijos, Austrijos, Italijos, Šveicarijos, Latvijos, Ukrainos, Gruzijos, Kazachstano, Japonijos muzikos mėgėjai.

S.Sondeckio su Klaipėdos kameriniu orkestru parengta koncertinė programa pavadinta „Dykumoje šaukiančiojo balsas“ - taip pat, kaip ir Arvydo Malcio kūrinys, skambėsiantis koncerte. Jį ir W.A.Mozarto Koncertą fleitai ir orkestrui su Klaipėdos kameriniu orkestru solo gros puiki rusų fleitininkė Marija Fedotova.

Ji gimė Sankt Peterburge ir yra trečios kartos muzikė savo šeimoje: senelis buvo fleitos klasės profesorius, močiutė - violončelininkė, tėvas Vladimiras Fedotovas - žymus fleitininkas, pirmasis Rusijoje pradėjęs groti block-fleita. Būdama devynerių Marija scenoje debiutavo su Sankt Peterburgo Marijos teatro kameriniu orkestru.

M.Fedotova baigė Sankt Peterburgo konservatoriją ir asistentūrą, dabar yra Vladimiro Fedosejevo vadovaujamo P.Čaikovskio didžiojo simfoninio orkestro solistė.

Taip pat ji grojo solo su didžiausiais filharmonijų orkestrais Rusijoje, taip pat su Lietuvos valstybiniu kameriniu, „Musica Viva“, „Kremerata Baltica“, „Maskvos virtuozais“, simfoniniu „Мetropolitana de Lisboa“, „Klassik Philarmonie Hamburg“ ir kitais. Dalyvavo A.Piazzolla'os kompaktinės plokštelės „Maria de Buenos Aires” įrašuose ir pasaulinėse gastrolėse su programa „Tango-operita“ po visą Europą, Ameriką ir Japoniją. Koncertavo festivaliuose, vedė meistriškumo kursus, muzikavo ansambliuose su žymiais atlikėjais - G.Kremeriu, J.Bašmetu ir kitais.

M.Fedotova yra aktyviai koncertuojanti atlikėja, jos repertuare - skirtingų epochų muzika - nuo baroko iki šiuolaikinių autorių kūrinių fleitai.

Koncerte „Dykumoje šaukiančiojo balsas“ Klaipėdos kamerinis orkestras tai pat atliks A.Arenskio Variacijas P.Čaikovskio tema, F.Latėno kūrinį „Šviesiam atminimui...“ bei G.F.Handelio-S.Aslamazyano „Passacalia”.

Koncertas vyks Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) balandžio 10 d. 18 val. Bilietai - po 15, 20, 30 litų, taikomos nuolaidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių