Festivalyje muzikuos gimnazistų simfoninis orkestras

Praėjusią savaitę prasidėjęs ir visą balandį vyksiantis XXXV festivalis „Klaipėdos muzikos pavasaris“ ketvirtadienį klaipėdiečius kviečia pasiklausyti Vilniaus M.K.Čiurlionio nacionalinės menų gimnazijos simfoninio orkestro.

O tai reiškia, kad festivalyje ypač laukiami jaunieji muzikos gerbėjai, jų tėveliai bei mokytojai.

„Klaipėdos muzikos pavasario“ scenoje pasirodysiančiam Vilniaus M.K.Čiurlionio nacionalinės menų gimnazijos simfoniniam orkestrui diriguos jo vadovas Martynas Staškus.

Su orkestru koncerte gros solistai - gabiausi gimnazijos moksleiviai: Agnė Radzevičiūtė, Monika Daržinkevičiūtė (fortepijonas), Arnas Kmieliauskas (violončelė), Algirdas Šochas (smuikas), Vytautas Oškinis (fleita), Povilas Čepulis (klarnetas).

Čiurlioniukų orkestro profesinis ir dvasinis vadovas M.Staškus yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas, per 14 darbo metų dirigavęs daugiau kaip 700 spektaklių. Jį regėjome ir LTV projekte „Triumfo arka“ bei chorų konkurse „Lietuvos balsai“. Profesionalaus choro ir orkestro dirigento diplomus turintis M.Staškus nestokoja kūrybinės energijos ir veržlumo, savo energija uždega ir jaunuosius čiurlioniukus. Ugdydamas kolektyvą, dirigentas sąmoningai teikia pirmenybę klasikos opusams, kurie, anot jo, pratina prie precizijos, pusiausvyros, kitaip tariant, yra tvarkos pradžiamokslis.

Koncerte skambės „Simfoniniai koncertai ir šokiai“, atskleisiantys profesionalius atlikėjų gebėjimus ir suteiksiantys programai žaismės nei jaunatviškumo, - F.Chopino, G.Faure, P.Čaikovskio, C.Reineckeso, C.M. von Weberio, A.Dvoržako ir J.Brahmso kūriniai.

Kas žino, gal po dešimtmečio šio koncerto atlikėjai bus pasaulyje pripažinti muzikantai. Juk kadaise Vilniaus M.K.Čiurlionio nacionalinėje menų gimnazijoje kelią į didįjį meną pradėjo garsūs Lietuvos menininkai Feliksas Bajoras, Mūza Rubackytė, Gintaras Rinkevičius, Davidas Geringas, Audronė ir Birutė Vainiūnaitės, Martynas Švėgžda von Bekeris ir daugelis kitų.

Jaunųjų čiurlioniukų koncertas Klaipėdos koncertų salėje - balandžio 8 d. 18 val. Bilietai - po 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių