Festivaliui koją pakišo šaltis

Šį savaitgalį baigiasi beveik mėnesį vykęs Klaipėdos muzikinio teatro festivalis „Daugiau šviesos su operete“, kvietęs publiką pasidžiaugti žaisminga populiarių operečių ir miuziklų muzika.

Žiūrovų - mažiau

Žiūrovams teatras pateikė 12 nuotaikingų spektaklių - kone visas savo repertuaro puošmenas, kurių dauguma scenoje nebuvo pasirodę jau daugiau nei pusmetį.

„Tikėjomės, kad publika jų pasiilgo, tačiau žiūrovų gausa negalime pasidžiaugti, - apgailestavo teatro atstovė ryšiams su visuomene Valentina Žigienė. - Manome, kad po kalėdinių švenčių žmonės tiesiog neturėjo pinigų, tai pat su baime laukė naujų sąskaitų už komunalines paslaugas. Šaltis taip pat savo padarė. Muzikinė pasaka „Pelenė“ visada sulaukia pilnos salės žmonių, o šiuosyk jų buvo perpus mažiau - sausio 24-oji pasitaikė išties labai šalta. Nors tie žmonės, kurie atėjo į spektaklius, matėme, liko patenkinti“.

Traukia žvaigždės

 Teatro darbuotojų pastebėjimu, žiūrovus pritraukia artistų pavardės. „Šiemet ryškiausia mūsų teatro ir festivalio žvaigždė - Mindaugas Rojus. Taip pat publika laukia Deivydo Norvilo-Deivio. Jis imponuoja dar ir tuo, kad televizijos projekte vadovauja klaipėdiečių chorui ir vieną laidą praleido būtent dėl spektaklių - J.Štrauso operečių „Šikšnosparnis“ ir „Vienos kraujas“, kuriuose buvo įsipareigojęs dainuoti“, - aiškino V.Žigienė.

Šį savaitgalį nuskambės paskutiniai festivalio akordai. „Tikimės didesnio žmonių antplūdžio, nes pasitaikė ilgasis savaitgalis ir dar Šv. Valentino diena. Jau sulaukėme skambučių iš Kauno su prašymais vasario 14-ąją rezervuoti vietas į šokio vakarą „Meilė prie jūros“ pagal Danieliaus Dolskio ir Algimanto Raudonikio dainas. Į pajūrį plūstels norintieji pailsėti, todėl tikimės žiūrovų iš visos Lietuvos“, - džiaugėsi teatro atstovė ryšiams su visuomene.

Baigiamieji akordai

Šįvakar į Klaipėdos muzikinio teatro sceną beveik po metų pertraukos sugrįš Zigmaro Liepinio opera-melodrama „Paryžiaus katedra“ su Kvazimodo vaidmenį sukūrusiu estrados dainininku Edmundu Kučinsku ir teatro solistės Ritos Petrauskaits Esmeralda. Taip pat spektaklyje dainuos Mindaugas Gylys, Artūras Kozlovskis ir kiti žinomi talentingi artistai.

Rytoj festivalį papuoš Giedriaus Kuprevičiaus miuziklas „Veronika“, kuriame pagrindines partijas atliks auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ nugalėtoja Ona Kolobovaitė ir šio konkurso dalyvis M.Rojus.

Sekmadienį festivalį užbaigs šokio spektaklis „Meilė prie jūros“. Šv. Valentino dieną žiūrovų laukia ir malonios staigmenos, - paslaptingai žadėjo teatro šeimininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių