Festivalis „Vivat accordeon” laukia publikos Klaipėdoje (programa)

Tris dienas uostamiestyje vyks VII tarptautinis akordeono festivalis „Vivat accordeon“, organizuojamas akordeonisto ir muzikos pedagogo Roberto Užgalio.

Pastaraisiais dešimtmečiais akordeonas vis labiau integruojasi į didžiąją muziką, tapdamas išskirtiniu reiškiniu muzikos kultūroje. Šis instrumentas turi geras perspektyvas: jis jau toleruojamas ir priimamas į klasikinių instrumentų šeimą, skamba su garsiausiais pasaulio simfoniniais orkestrais, diriguojant žymiausiems dirigentams. Tarptautiniai akordeono muzikos festivaliai, konkursai, seminarai tapo įprastais įvykiais ir Lietuvoje, nes didžiulis entuziazmas sklinda iš visos akordeonistų bendruomenės įvairiuose  šalies miestuose.

R.Užgalis pelnytai gali didžiuotis, kad per 12 metų šis festivalis nusipelnė paties aukščiausio įvertinimo ir geriausių atsiliepimų. Jo pristatinėti akordeonistų pasaulyje nebereikia, nes jis puikiai žinomas, kadangi jame koncertavo ir vedė seminarus  visame pasaulyje žinomos asmenybės, tokios kaip V.Zubickis, J.Mediniakas, A.Gainulinas, S.Osokinas, V.Murza, P.Feniukas, Ch.Feng, M.Zenzerovichius ir daugelis kitų. Pasak festivalio vadovo, renginį organizuoti darosi vis lengviau, nes puikūs dalyvių atsiliepimai apie aukštą jo meninį lygį ir gerą organizaciją garsina jį ir leidžia pakviesti itin talentingus, Europoje gerai žinomus atlikėjus. Festivalio koncertuose siekiama pateikti platų akordeono muzikos žanrinį  spektrą, supažindinti su daugiatembrio instrumento galimybėmis.

  Ir šių metų festivalis savo klausytojus žada džiuginti tiek atlikėjų gausa ir jų profesionalumu, tiek koncertinių programų įvairove. Išgirsime net tris įvairios sudėties klaipėdiečių ansamblius: J.Karoso muzikos mokyklos mokytojų duetą ir kvartetą bei Klaipėdos universiteto absolventų kamerinį ansamblį „RoCher”. Festivalyje koncertuos  tarptautinis ansamblis  trio „La mer”,  akordeonistų orkestras  iš Gargždų muzikos mokyklos. Festivalio koncertuose akordeonu muzikuos M.Leliuchas, N.Bakula, G.Savkovas, D.Rozovas, birbyne – I.Indriūnas, elektrinėmis kanklėmis – A.Bružaitė.

Šį festivalį išskirtinai bus surengtas premjerų vakaras, o tradiciškai jo metu vyks seminaras, kuriame bus skaitomos paskaitos, rengiamos atviros meistriškumo pamokos, diskusijos. Šių metų seminaro tema – ,,Akordeonas skirtingų stilių ir žanrų muzikoje”. Tradiciškai VII tarptautinio akordeono muzikos festivalio seminaras vyks Klaipėdos J.Karoso muzikos mokykloje.

Festivalio rengėjai tikisi klausytojų dėmesio ir sakė, jog yra paruošę jiems daug gražių staigmenų.

Festivalio programa

Spalio 22 d. 17 val. – Klaipėdos J.Karoso muzikos mokyklos mokytojų R.Užgalio, I.Zadonskajos, T.Tkačenko, E.Medelytės, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto anksamblio „Carme iucundum“ (vad. doc. V.Kaknavičiūtė), trio “La mer” (Lietuva–Rusija), G.Savkovo, M.Leliucho (Rusija), Gargždų muzikos mokyklos akordeonistų orkestro (vad. V.Steponavičius) koncertas.

Spalio 23 d. 16 val. – premjerų vakaras. Koncertuos N.Bakula, D.Rozovo (akordeonas), I.Indriūno (birbynė) ir A. Bružaitės (kanklės) trio.

Spalio 24 d. 16 val. – festivalio uždarymo koncertas. Muzikuos M.Leliuchas (Rusija).

Koncertai vyks Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje (K. Donelaičio g. 4).

Bilietai – 10, 15, 20 Lt, vaikams ir senjorams – 5 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių