Festivalis pažers daugiau šviesos

Klaipėdos muzikinis teatras ilgus žiemos vakarus publiką kviečia praleisti kartu nuotaikinguose festivalio „Daugiau šviesos su operete“ spektakliuose.

Kol ilgi vakarai

„Kol dar ilgi ir tamsūs vakarai, kol saulė mažais žingsneliais siekia išlaisvinti dieną iš nakties gniaužtų, apsilankykite teatre, į savo gyvenimą įsileiskite daugiau šviesos su puikia, žaisminga populiarių operečių ir miuziklų muzika. Toks svarbiausias festivalio tikslas“, - kalbėjo teatro atstovė ryšiams su visuomene Valentina Žigienė.

Muzikinio teatro festivalis prasidės sausio 22-ąją ir truks iki vasario 14-osios. Ilgus vakarus sutrumpinti padės įvairi programa, leisianti turiningai ir maloniai praleisti laiką. Daugiau nei pusmetį nerodęs savo repertuaro puošmenų, teatras tikisi, kad publika jų pasiilgo.

Festivalį pradės žiūrovų itin pamėgtas spektaklis J.Bocko „Smuikininkas ant stogo“. Šio veikalo muzika pilna aistros, nepaprasto temperamento, ypač sudvasinta.

Taip pat publika galės vėl pamatyti nuostabią, dažniausiai pasaulio teatruose statomą  E.Kalmano operetę „Čardašo karalienė“. Joje narpliojama intriguojanti ir jaudinanti varjetė artistės Silvos ir aristokrato Edvino meilės istorija.

Dvi J.Strausso operetės

Festivalio scenoje pasirodys ir dvi J.Strausso operetės - „Šikšnosparnis“ bei „Vienos kraujas“. Pirmojoje persipina komedijos, vodevilio elementai, ji kupina žaismingumo, paslapties, joje neapsieinama be intrigų, o tai kiekvienoje operetėje yra veiksmo variklis. Beje, „Šikšnosparnyje“ pirmą kartą išvysime Mindaugą Rojų. Daugeliui pažįstamas auksinio balso konkurso „Triumfo arka“ dalyvis „Šikšnosparnyje“ atliks vieną pagrindinių Henriko Aizenštaino partiją. 

Kita J.Strausso operetė - „Vienos kraujas“ kviečia mylėti rafinuotai, stilingai ir šmaikščiai. Pagrindinei kūrinio idėjai - mylėti, o ne kariauti -  besąlygiškai paklūsta 1814 m. vykusio Vienos kongreso dalyviai - šios operetės personažai. Tarp jų sukinėsis ir publikos numylėtinis Deivydas Norvilas (Deivis).

Vasario pradžioje festivalyje akraliaus P.Abrahamo operetė „Balius Savojoje“. Balius Savojoje ypatingas - vyksta vieną kartą per metus. Į Nicą tuomet suvažiuoja damos ir ponai, ištroškę skandalingų naujienų. Jų šiame veikale netrūksta, o tai intriguoja ir publiką.

Miuziklai ir šokis

Operetės žanras turėjo įtakos miuziklo atsiradimui. Todėl į festivalio programą pelnytai įtrauktas naujausias Giedriaus Kuprevičiaus miuziklas „Veronika“. Prieš 100 metų Antano Vienuolio sukurtas apsakymas „Paskenduolė“ iki šiol aktualus, o šiame veikale muzika dar įtaigiau atskleidžia siužeto dramatizmą.

Dar viena festivalio melodrama - „Paryžiaus katedra“. Šį veikalą sukūrė vienas ryškiausių šiuolaikinių latvių kompozitorių Z.Liepinis, o sėkmę lėmė ne tik originali, patraukli kūrinio muzikinė kalba, bet ir XIX a. prancūzų romantiko Viktoro Hugo romano ilgaamžiškumas bei šlovė. Šiame spektaklyje pagrindinį Kvazimodo vaidmenį atliks dainininkas Edmundas Kučinskas.

Vasario 14-ąją - Šv. Valentino arba Įsimylėjėlių dieną festivalį užbaigs šokio spektaklis „Meilė prie jūros“, sukurtas pagal D.Dolskio ir A.Raudonikio dainas.

Nepamirš vaikų

Šiųmetis festivalis nepamiršo ir jaunųjų žiūrovų. Vaikai bei jų tėveliai kviečiami į muzikines pasakas - A.Spadavecchia „Pelenė“, V.Kuprevičiaus „Batuotas katinas“, J.Gaižausko operos „Buratinas“ naujausią pastatymą.

Kol vakarai ilgi, gera proga susiruošti į teatrą, įdomiai bei maloniai praleisti laiką. Ir vėl susitikti su pamėgtais orkestro, choro ir baleto artistais, ryškių vaidmenų atlikėjais solistais Dalia Kužmarskyte, Rita Petrauskaite, Rasa Ulteravičiūte, Valerija Balsyte, Svetlana Konstantinova, Aurelija Dovydaitiene, Jadvyga Grikšiene, M.Rojumi, Virginijumi Pupšiu, Kęstučiu Nevuliu, Artūru Kozlovskiu, Viačeslavu Tarasovu, Šarūnu Juškevičiumi, Stasiu Rezgevičiumi bei kitais.

Bilietai į festivalio spektaklius suaugusiems - po 25, 30, 35 litus, į vaikiškus spektaklius - po 10, 12, 15, litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių