Festivalis „Granatos Live“: paskelbti pirmieji atlikėjai

Rugpjūčio 2–4 dienomis unikalioje Rumšiškių muziejaus teritorijoje startuosiantis naujas tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia pirmųjų 19-kos atlikėjų ir grupių vardus. Antra atlikėjų ir grupių vardų banga bus paskelbta jau kitą antradienį (balandžio 2 d.). Festivalyje bus įrengtos trys scenos, kuriose koncertuos daugiau nei 30 atlikėjų ir grupių iš užsienio bei Lietuvos.

Organizatoriai muzikos mylėtojams parengė ne vieną staigmeną. Ypatinga naujiena taps kultinės britų grupės „Fenech-Soler“ pasirodymas. Šokių muziką rokeriams kuriantis kvartetas karjerą pradėjo 2006 m. ir populiarumą daugelyje Europos šalių ir Jungtinėse Amerikos Valstijose išsikovojo jau su pirmuoju įrašu. Debiutinį „Fenech-Soler“ singlą „The Cult Of Romance“ išleido legendinis prancūzų DJ‘us Alanas Braxe, pasaulyje išgarsėjęs „Stardust“ hitu „Music Sounds Better With You“. Neliko nepastebėti ir vėliau išleisti „Fenech-Soler“ singlai „Stop And Stare“, „Lies“, „Demons“ ir „All I Know“, didžiuliais hitais tapę ne tik šokių klubuose, bet ir už jų sienų.

Liaupsių grupei, kurią sudaro broliai Rossas ir Benas Duffy, Danielis Soleras ir Andrew Lindsay, negailėjo didžiausi ir įtakingiausi muzikos leidiniai „NME“, „MixMag“, „Q“, „The Guardian“ ir kiti. Kritikai debiutinį „Fenech-Soler“ albumą įvertino net 4 žvaigždėmis iš 5 galimų, o grupę lygino su „Daft Punk“ ir „Groove Armada“. Beje, su pastaraja grupe „Fenech-Soler“ sieja ypatingas ryšys.  „Groove Armada“ buvo pirmas kolektyvas, su kuriuo „Fenech-Soler“ surengė koncertines gastroles. Be to, „Fenech-Soler“ vokalistas Benas Duffy padėjo sukurti ir įrašyti „Groove Armada“ albumo „Black Light“ hitu tapusį singlą „Paper Romance“.

„Fenech-Soler“ užsirekomendavo kaip vieni geriausių jaunos kartos prodiuserių, kurių paslaugomis naudojasi populiariausios šių dienų muzikos žvaigždės – „Marina & The Diamonds“, „Everything Everything“, „Example“ ir daugelis kitų. Puikų šou scenoje kurianti grupė yra vienas daugiausiai koncertuojančių elektroninės muzikos kolektyvų pasaulyje. Be bendrų gastrolių su Marku Ronsonu, „White Lies“ ir Kelis, „Fenech-Soler“ iš proto vedė publiką pačiuose didžiausiuose muzikos festivaliuose: „Glastonbury“, „Bestival“, „T In The Park“, „V“, Lovebox“ ir kituose. Šiuo metu grupė baigia įrašyti naują studijinį albumą ir neslepia džiaugsmo, kad šiemet „Fenech-Soler“ taps vienomis didžiausių žvaigždžių pirmajame tarptautiniame muzikos ferstivalyje „Granatos Live“.


Šiame straipsnyje: Granatos Livefestivalismuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių