Festivalis „Čia visa Lietuva“ kviečia prisiminti Tarptautinę šeimos dieną

Tarptautinė šeimos diena bus pasitinkama didžiausiu pavasario šeimos festivaliu „Čia visa Lietuva“. Šventė vyks gegužės 15-16 dienomis Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje. Renginį inicijuoja ir rengia „Combo" muzikos agentūra.

„Intensyvėjant žmonių gyvenimo ritmui vis mažiau laiko praleidžiama su artimiausiais. Tad šiuo tikslu Tarptautinę šeimos dieną festivalyje „Čia visa Lietuva“ kviečiami tiek maži, tiek dideli turiningai ir žaismingai praleisti laiką kartu.

Šventė bus kupina įvairiausių pramogų vyrams, moterims ir vaikams. Renginyje šeimos nariai galės ne tik linksmintis, bet ir atrasti iš naujo save ir artimuosius kuriant, dalyvaujant žaidimuose, rungtynėse. Juk tinkama aplinka geriausiai mums padeda iš naujo pažvelgti į save ir kitus“, - teigia festivalio „Čia visa Lietuva“ atstovas Arūnas Eitutis.

Pasak A.Eitučio, šventėje koncertuos ir su lietuvių liaudies kultūra, tradicijomis bei papročiais supažindins geriausi tautiniai ansambliai Lietuvoje. Tiek maži, tiek dideli turės progą prisiminti šokius, nuotaikingus žaidimus bei dainas. O su senaisiais amatais supažindins kalviai, puodžiai, keramikai, drožėjai ir kiti senųjų amatų atstovai.

„Festivalyje taip pat nebus pamiršta ir lietuviška virtuvė - tam ruošiamas karščiausio grilio čempionatas. Vyrų jėgos bus pasvertos Lietuvos mėgėjų galiūnų ir Lietuvos medkirčių čempionatuose bei Viduramžių riterių turnyro metu“,- teigia A.Eitutis.

Kaip teigia renginio atstovas, šventėje apsilankiusiems sveikuoliams bus siūloma susipažinti su pirties kiemu - čia kiekvienas apsilankęs sužinos lietuviškos pirties ypatumus, o sveikai besimaitinantiems rekomenduojama susipažinti su ekologiško ūkininkų turgaus gėrybėmis. Taip pat netrūks pramogų ir aktyvų sportą mėgstantiems - jiems bus suteikta galimybė išbandyti jėgas šeimos futbolo turnyre bei liaudiškų žaidimų lauke.

Nebus pamiršti ir jauniausieji festivalio svečiai - teatro trupės „Kaukių akademija" aktoriai drauge su mažaisiais šoks šokius, žais žaidimus įsijautę į arkliukų, lapių ar net blusų vaidmenis. Berniukai išbandys jėgas gaidžių  peštynėse, o vėliau visi drauge su tėveliais bus pakviesti netradiciniu būdu kepti  sausainių ir kitų gėrybių.

Pirmąją šventės dieną vainikuos „Duokim garo" finalinis koncertas, kuriame bus išrinktas geriausias 2010-ųjų metų varžytuvių ansamblis. O visos šventės baigiamajame koncerte suspindės ryškiausios Lietuvos žvaigždės, kaip Stasys Povilaitis, Gytis Paškevičius, Ovidijus Vyšniauskas, Žilvinas Žvagulis, Mia, Justas, Agnė, grupės "Rondo", "Studija", "Aida Band", "Vairas" ir "Studentės". Renginį ves Cololo, Raimondas Šilanskas, Artūras Orlauskas - Zakarauskas ir Pilypukas.


Šiame straipsnyje: šeimos diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių