Festivalį „Gaida“ atidarys simfoninis orkestras ir alternatyvioji muzika

Festivalio „Gaida“ pradžia šį šeštadienį bus pažymėta dvigubu akcentu - solidžiu simfoninės muzikos koncertu Nacionalinėje filharmonijoje ir alternatyviu fringe projektu „Piano.lt“ salėje.

Festivalio atidarymo kocertas, be jokios abejonės, taps iššūkiu atlikėjams - keturis lietuvių ir pripažintų užsienio meistrų kūrinius grieš Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, diriguojamas Roberto Šerveniko. Tai garsaus suomių kompozitoriaus ir dirigento Esa-Pekka Saloneno kūrinys „Los Andželo variacijos“, XX a. muzikos meistro György Ligeti kūrinys „San Francisko polifonija“ ir premjeros - Egidijos Medekšaitės „Plejadės“ ir Remigijaus Merkelio kūrinys „GPS>North“.

Panirti į save siūlys ir festivalio fringe projekto autoriai Jonas Jurkūnas ir Martynas Bialobžeskis. Trijų dalių muzikine fikcija gyviems ir įrašytiems garsams „I Am“ autoriai tarsi klausia: „Kas aš esu, kodėl aš esu ir, galiausiai, AR aš esu. Tai - tarsi „le vertige des grandes profondeurs“ (didžiųjų gelmių svaigulys)“. Jiems padės džiazo muzikos meistrai Kęstutis Vaiginis (saksofonai), Andrė Pabarčiūtė (balsas, fortepijonas) ir Daumantas Slipkus (fortepijonai) bei "Diissc Orchestra" - kompaktinių diskų grotuvais „muzikuojantis“ lietuvių kompozitorių kolektyvas.

Simfoninės muzikos atidarymo koncertas įvyks šeštadienį 19 val. Nacionalinės filharmonijos salėje, o fringe projektas - 21.30 val. „Piano.lt“ salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių