„Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas susituokė

Socialinio tinklo „Facebook“ vadovo Marko Zuckerbergo (Marko Zakerbergo) gyvenimą pakeitusią savaitę šeštadienį vainikavo žinutė apie pasikeitusią jo šeimyninę padėtį pakeitimas - savo paskyroje jis nurodė esantis „vedęs“.

Be abejo, į savo „Facebook“ svetainę M.Zuckerbergas taip pat įkėlė savo vestuvių su Priscilla Chan (Priscila Čan) nuotrauką.

„Markas prie savo profilio 2012 metų gegužės 19 dieną pridėjo gyvenimo įvykį: vedęs Priscillą Chan“ - tik toks užrašas yra prie nuotraukos, kurioje matyti nuotaka, vilkinti baltą suknelę, ir jaunikis, kuris garsėja savo prisirišimu prie kasdienių drabužių, tačiau šia proga buvo pasipuošęs tamsiu kostiumu ir kaklaraiščiu.

Penktadienį „Facebook“ debiutavo vertybinių popierių biržoje „Nasdaq“, bet bendrovės akcijos buvo perkamos tik šiek tiek didesne nei pradinė pasiūlyta kaina ir nepateisino triukšmingo reklamavimo.

Akcijos, kurios ketvirtadienį iš pradžių buvo siūlomos po 38 dolerius, o tai buvo didžiausias visų laikų pradinis pasiūlymas už technologijų srities bendrovės akcijas. Tačiau pabrango tik 0,61 proc. ir pasibaigus prekybai kainavo 38,23 dolerio.

Kita vertus, į rinką buvo paleista net 575 milijonai „Facebook“ akcijų.

Jų vertė svyravo, o ketvirtadienį jų prekyba pusvalandžiu vėliau nei planuota. Šį incidentą reguliuotojai dar tikrina.

28 metų M.Zuckerbergas, vilkėdamas nuo savo įvaizdžio neatsiejamą sportinį nertinį su gobtuvu, nuotoliniu būdu įjungė skambutį, kuriuo buvo atidaryta „Nasdaq“ ir prasidėjo prekyba.

Savo bendrovės naujoje būstinėje Menlo Parke Kalifornijoje jis sakė, kad pirmasis „Facebook“ akcijų kotiravimas biržoje yra labai svarbus etapas, bet pridūrė: „Mūsų misija nėra būti vieša kompanija. Mūsų misija yra padaryti pasaulį atviresnį ir labiau susaistytą ryšiais“.

Pirmojo viešo pasiūlymo akcijų kaina suteikė rinkoje debiutuojančiai „Facebook“ svaiginamą 104 mlrd. dolerių vertę. Pirmąją akcijų prekybos dieną buvo surinkta daugiau kaip 16 mlrd. dolerių - daugiausiai po finansų milžinės „Visa“ akcijų debiuto 2008 metais, nurodo rinkos tyrimų bendrovė „Renaissance Capital“.


Šiame straipsnyje: Markas Zuckerbergas

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
ryzas vede ciukcia...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių