Eurovizinė D.Montvydo daina – plagiatas?

Kaip ir kiekvienais metais Lietuvos nacionalinė „Eurovizijos“ atranka nepraeina be skandalų. Melomanai akylai klauso lietuvių atlikėjų siūlomas tarptautiniam konkursui dainas ir stebi, ar jos neprimena užsienio atlikėjų kūrinių.

Šį kartą kaltinimai plagiatu pažerti Donatui Montvydui, kuris į su daina „Love is Blind“ pateko į nacionalinės atrankos finalą. Vaikinas įtariamas, kad jo daina sukurta naudojantis Rolfo Lovlando kūrinio „Dong From a Secret Garden“ motyvais. Ši daina muzikos padangėje pradėjo sklisti dar 1995 metais.


1diena.lt primena, kad šių metų „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje įtarimai krito ir ant Simonos Milinytės dainos „One of the Kind“.  Diskutuojama, ar jaunos lietuvaitės daina nėra Bonnie Tyler kūrinio „Holding Out for a Hero“ plagiatas.

„Eurovizijos“ atrankoje dėl plagiato nepasirodė ir Augustė Žičkutė. Konkurso organizatoriai, pasitarę su ekspertais, nusprendė, kad merginos kūrinys „The Greatest“ per daug primena Demi Lovato dainą „Skyscraper“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats

Tas pats portretas
Pradžia tai ryškiai nukopijuota..

auto

auto portretas
kur tik geresne daina tai tuoj visiems vaidenasi kad plagiatas manau kad visos dainos kazkuo panasios zvonkus tai irode su savo popuri tad neieskokit subinej slieku liaudiskai tariant o donatui sekmes nes manau kad siemet konkurentu jam nera

mmh

mmh portretas
tikrai plagiatas juk girdite;)))))
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių