„Eurovizijos“ atidarymo iškilmėse žvaigždės žygiavo raudonu kilimu

 

 

Sekmadienio vakarą Malmės operoje - iškilmės. Čia vyko šių metų tarptautinio „Eurovizijos“ dainų konkurso atidarymas. Daugybės Europos žvaigždžių čia žygiavo raudonuoju kilimu. Tarp jų - ir Lietuvos atstovas Andrius Pojavis. Malmės operoje vyko oficialiojo „Eurovizijos“ atidarymo šventė, kurioje dalyvavo ir visa Lietuvos delegacija.

70 metrų raudonuoju kilimu žengė visos 39 delegacijos su savo šalims atstovaujančiais atlikėjais. Kiekvienas iš jų gali tapti šių metų konkurso nugalėtoju. Atidarymo ceremoniją fiksavo šimtai reporterių ir fotografų.

Pirmosios į ceremoniją atvyko praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Loreen bei konkurso vedėja Petra Made. Prie Malmės operos buvo uždegtas fakelas, visus dalyvius į renginį atvežė prabangūs automobiliai.

Norėdami išsiskirti iš minios, konkurso dalyviai stengėsi perspjauti vieni kitus originaliais kostiumais. Bulgarijos šaliai atstovaujanti atlikėja į ceremoniją atvyko tarsi į Brazilijos ar Venecijos kaukių karnavalą. Bulgarė buvo pasidabinusi įspūdingu galvos apdangalu iš plunksnų .

O štai Suomijos atstovė raudonuoju kilimu žengė apsirengusi vestuvine suknele. „Štai atvažiuoja nuotaka, apsirengusi baltai“, - netekęs amo uždainavo renginio vedėjas. Ypatingų komplimentų sulaukė ne tik damos, bet ir vyrija. Už stilizuotą kostiumą buvo išgirtas Latvijos atlikėjas.

„Labas vakaras, sveiki atvykę“, - su Lietuvos atstovu Andriumi Pojaviu lietuviškai pasisveikino ceremonijos vedėjai, pastebėję, kad jis alsuoja rokerio dvasia ne tik dėl odinio švarkelio. „Tai matosi jo akyse“, - pastebėjo jie.

Po raudonojo kilimo ceremonijos Malmės operos teatre vyko iškilmingas atidarymo vakaras. Simfoninis orkestras atliko Švedijos pasididžiavimo - praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojos - Loreen kūrinį „Euphoria“. Atidarymo kalbas sakė konkurso vykdantysis prodiuseris, miesto valdžios atstovai. Vėliau visi vaišinosi šampanu ir originaliai patiektomis vaišėmis - stalai buvo padengti žalios vejos kilimais, ant kurių buvo paserviruoti įvairių spalvų sumuštinukai.

Vėliau linksmybės persikėlė į „Eurovizijos“ klubą, kur prasidėjo tikrosios linksmybės.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių