„Eurovizija“ neturi pretenzijų „InCulto“ dainai

Šiemet Lietuvai "Eurovizijos" dainų konkurse atstovausianti grupė "InCulto" nebus nei diskvalifikuota, nei turės keisti savo dainos žodžių.

Sekmadienį Osle posėdžiavusi speciali Europos transliuotojų sąjungos priežiūros grupė pranešė neturinti pretenzijų "InCulto" dainos "East European Funk" tekstui. Todėl daina "Eurovizijos" konkurse galės būti dainuojama tokia, kokia buvo pademonstruota Lietuvoje vykusioje atrankoje vasarį ir kovą.

Priežiūros grupė nagrinėjo pareikštas pretenzijas "InCulto" dainai, esą ji gali pažeisti "Eurovizijos" konkurso taisykles, draudžiančias naudoti politinio turinio tekstus. "East European Funk" yra dainuojama apie "raudonuosius ir du pasaulinius karus" pergyvenusius rytų europiečius bei apie tai, kad vakariečiai juos laiko antrarūšiais.

Priežiūros grupės nuomone, nėra jokio reikalo reikšti pretenzijas lietuvių grupei "InCulto" dėl jos dainos "East European Funk" teksto politikorektiškumo.

55-asis "Eurovizijos" dainų konkursas Norvegijos sostinėje Osle vyks šių metų gegužės 25-29 dienomis. Lietuvos atstovai pasirodys antrajame konkurso pusfinalyje ir kartu su kitais 16 konkurentų iš kitų šalių sieks patekti į gegužės 29-ąją rengiamą finalą.

 


Šiame straipsnyje: Eurovizijaesc 2010

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių