E.Skrolytė ieškojo atsakymo į klausimą, kaip užauginti laimingą vaiką

Laidoje „Mamyčių klube“ žadami atsakymai į amžiną klausimą: „Kaip užauginti laimingus vaikus?“

„Šiemet „Mamyčių klubas“ pirmą kartą dalyvavo parodoje „Vaikų šalis“. Neišdildomi įspūdžiai įkvėpė aktyvias klubo mamas, todėl tiesiog negalime nepasidalinti nauja patirtimi mūsų laidoje“, – sako TV3 laidos vedėja Eglė Skrolytė.

TV3 eteryje laukia ir gimdymo namuose viešinčios mamos pasakojimas bei patarimai, kaip įveikti krizę, kai vienturčio vaiko tėvai susilaukia mažylio.

Pralėkė didžiausia Baltijos šalyse paroda, skirta jauniesiems tėveliams ir vaikučiams, „Vaikų šalis“. Šiemet joje dalyvavo ir „Mamyčių klubas“ su iniciatyva „Laimingų vaikų kongresas“. „Mamyčių klubo“ surengta tiesioginė transliacija truko rekordiškai ilgai – net tris valandas.

„Norėjome suteikti galimybę negalintiems atvykti klubo nariams jaustis tarsi būtų čia, įvykių sūkuryje“, – pasakoja E. Skrolytė.

„Mamyčių klubas“ renginyje ne tik kėlė amžiną klausimą – kaip užauginti laimingus vaikus, bet ir domėjosi svarbia socialine ir sveikatos problema, apie kurią tėvai vengia kalbėti – tai enurezė – nevalingas vaikų šlapinimasis į lovą. Šeštadienio reportaže – žymiausi Lietuvoje vaikų sveikatos ir ugdymo specialistai, renginyje nemokamai konsultavę visus tėvelius.

Taip pat laidoje – reportažas iš Kauno. Laidos vedėja kvies visas besilaukiančias šeimynas į ekskursiją po gimdymo namus. Čia, krikščioniškuose gimdymo namuose, puoselėjančiuose ilgametes tradicijas, apie savo pojūčius pasakos besiruošdama gimdymui būsima mamytė. Beje, šiuos gimdymo namus renkasi tos šeimos, kurios pasisako už natūralų gimdymą, kur naudojama kuo mažiausiai vaistų ir technologinių priemonių.

„Valio – turėsi brolį arba sesę, galėsit kartu žaisti, dalintis žaislais“, – kaip tik taip tėvai sako savo pirmagimiui, tačiau vienturtis vaikas mąsto gerokai kitaip. Luknės mama Eglė stengiasi nedalinti netikrų pažadų savo mylimai pirmagimei ir pamažu ją ruošia sesutės atėjimui į pasaulį.

Pasak psichologų, tėvai, kurie laukia, kol pirmagimis išaugs iš pavydo broliukui ar sesutei, dar tik apsunkina situaciją. Kaip kuo lengviau atlaikyti šį krizinį laikotarpį?


Šiame straipsnyje: Eglė SkrolytėvaikaiTV3

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vale

Vale portretas
seper, išgražėjusi Eglutė

vaikas

vaikas portretas
negerti,nerūkyti,ilgiauti duoti pienelio iš papuko ir aš būsiu laimingas.,,,tuo labiau matydamas abu tėvelius besidžiaugiančius manimi :)))

niekada

niekada portretas
išsiskyrusių tėvų vaikai nebūna laimingi
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių