E.Nortonas vaidmeniui ruošėsi kalėjimo kameroje

Holivudo žvaigždė Edwardas Nortonas, kurį laiką leido kalėjimo kameroje su dviem nuteistais narkotikų prekeiviais – šie padėjo jam ruošis naujam vaidmeniui.

Aktorius vaidina šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodomame filme „Stounas“ – apie pavojingą kalinį Stouną, bet kokia kaina siekiantį įtikinti lygtinio paleidimo pareigūną, kad šis padėtų jam atgauti laisvę. Pareigūną juostoje įkūnija dviejų „Oskarų“ laureatas Robertas De Niro.

Rengdamasis kalinio vaidmeniui, E. Nortonas buvo pasiryžęs bet kam, kad tik jo vaidmuo būtų kuo įtaigesnis, tad ryžosi į pagalbą pasitelkti tikrus nuteistuosius – remdamasis jų pavyzdžiu siekė sukurti kuo gyvesnį ir autentiškesnį kalinio paveikslą.

„Kalbėjausi su daugybe kalinių, kai kurie iš jų nuteisti už ypač sunkius nusikaltimus, žmogžudystes ir panašius dalykus. Tačiau kurdamas Stouno charakterį daugiausiai bruožų pasiskolinau tik iš vieno ar dviejų vyrukų... Jie buvo nuteisti už narkotikų platinimą ir kitus rajono gaujos nusikaltimus, - pasakoja aktorius, - Manau, kad 50 ar 60 procentų mano žodyno paimta būtent iš jų. Visa kalinių terminologija, frazės, manieros.“

Kaliniai įkvėpė ir aktoriaus šukuosenos pokyčius – jis susipynė JAV kalėjimuose labai populiarius „drakonus“. Tai stambios, standžiai supintos kaselės prie pat skalpo. Jos lengvai prižiūrimos, tad jomis puošiasi daugelis JAV kalinių. „Kalėjime mačiau daugybę nuteistųjų su tokiomis šukuosenomis. Ją nešiojo ir mane labiausiai įkvėpęs vyrukas“, - atskleidė E. Nortonas.

Filme „Stounas“ su E. Nortonu ir R. De Niro vaidina ir Holivudo gražuolė Milla Jovovich. Filmas jau rodomas kino teatruose.


Šiame straipsnyje: Edwardas Nortonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių