„Emmy“ apdovanojimuose triumfavo trileris „Tėvynė“

Trileris apie šnipus „Tėvynė“ (Homeland) sekmadienį gavo geriausios televizijos dramos „Emmy“ ir nutraukė ketverius metus trukusį kultinio serialo „Mad Men. Reklamos vilkai“ (Mad Men) viešpatavimą, o „Moderni šeima“ (Modern Family) tuo tarpu buvo pripažinta geriausia komedija jau trečius metus iš eilės.

„Žaidimo pakeitimas“ (Game Change) apie Johno McCaino (Džono Makeino) kandidatės į viceprezidentus Sarah Palin (Saros Peilin) žvaigždės sprogimą respublikonams nesėkmingose 2008 metų varžybose dėl Baltųjų rūmų tuo tarpu gavo geriausio miniserialo ar filmo „Emmy“.

Mokamo kanalo „Showtime“ „Tėvynė“ apie CŽV agentą, atliekantį tyrimą dėl JAV jūrų pėstininko, kuris dingo Irake ir, kaip įtariama, planuoja teroro aktą, rodoma tik pirmą sezoną, bet jau pelnė entuziastingas recenzijas ir devynias „Emmy“ nominacijas.

Be geriausios dramos apdovanojimo, „Tėvynė“ taip pat buvo apdovanota geriausio dramos scenarijaus ir geriausių dramos aktorių „Emmy“. Pastarieji apdovanojimai atiteko britų aktoriui Damianui Lewisui (Deimienui Liuisui) ir amerikiečių aktorei Claire Danes (Kler Deins).

„Esu vienas tų įkyrių britų“, - sakė D.Lewisas, atsiimdamas savo „Emmy“ teatre „Nokia“ Los Andželo centre. Jis turėjo omenyje britų pastarųjų metų sėkmę, kurią nulėmė ir, pavyzdžiui, istorinis serialas „Dauntono abatija“ (Downton Abbey).

„Iš tikrųjų netikiu meno vertinimu, bet pamaniau, kad pasirodysiu, dėl visa ko. Viskas išėjo gerai“, - sakė jis ir pridūrė, jog jo vaikai manė, kad jis buvo nominuotas kažkokiai „Emai“.

„Ką gi, tėvelis ką tik laimėjo Emą“, - pajuokavo jis.

„Mad Men. Reklamos vilkai“ apie gyvenimą ir meilę 7-ojo dešimtmečio Niujorko reklamos agentūroje geriausiu draminiu serialu buvo pripažįstami kasmet nuo pat premjeros 2007 metais, tad serialo kūrėjai vylėsi penkta pergale iš eilės pasiekti „Emmy“ rekordą.

Tačiau šis serialas, kuris buvo nominuotas 17-oje kategorijų, liko be nieko.

Geriau pasisekė „Moderniai šeimai“ apie tris skirtingas šeimynėles, kuri trečius metus iš eilės laimėjo geriausio komedinio serialo „Emmy“. Serialas taip pat pelnė geriausių antrojo plano aktorių apdovanojimus Ericui Stonestreetui (Erikui Stounstritui) ir Julie Bowen (Džuli Boven), taip pat - geriausio režisieriaus „Emmy“ Stevenui Levitanui (Stivenui Levitanui).

Britų komikas Ricky Gervaisas (Rikis Džerveizas), garsėjantis ne visai padoriais pokštais einant „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonijos vedėjo pareigas, vesdamas 64-ąją ne tokių svarbių „Emmy“ ceremoniją buvo palyginti santūrus.

Geriausiu komedijos scenaristu buvo pripažintas Louis C.K. (Luji Si Kei) - už savo serialą „Luji“ (Louis).

Aktorė veteranė Kathy Bates (Keti Beits), kuri tik šį mėnesį paskelbė, kad jai buvo diagnozuotas krūties vėžys ir atlikta dviguba mastektomija, laimėjo geriausios kviestinės aktorės komiškame seriale apdovanojimą, kurį jai pelnė pasirodymas šou „Pustrečio vyro“ (Two and a Half Men).

Aktorius Michaelas J.Foxas (Maiklas Dž.Foksas), kuris dėl diagnozuotos Parkinsono ligos pusiau išėjo į pensiją, bet praėjusį mėnesį paskelbė, kad vaidins naujame televizijos šou, buvo sutiktas plojimais atsistojus, kai išėjo į sceną įteikti „Moderniai šeimai“ geriausios komedijos „Emmy“.

Julianne Moore (Džulian Mur), kuri už darbą HBO „Žaidimo pakeitime“ buvo pripažinta geriausia televizijos filmo aktore, padėkojo S.Palin, kurią vaidino. „Jaučiuosi tokia pripažinta, kadangi Sarah Palin parodė man aiškiai žemyn nukreiptus nykščius“, - sakė ji.


Šiame straipsnyje: EmmyEmmy apdovanojimaikinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių