Elizabeth Taylor papuošalų kolekcija bus parduodama aukcione

Garsioji velionė aktorė Elizabeth Taylor ilgus metus stebino pasaulį ne tik savo dievišku grožiu, bet ir prabangiu gyvenimo būdu, išskirtine meile deimantams ir papuošalams, kuriuos jai dovanojo didžiosios jos gyvenimo meilės.

Holivudo garsenybė buvo surinkusi vieną didžiausių brangenybių kolekcijų pasaulyje. Tarp jos papuošalų galima rasti žiedą su 33,19 karato deimantu ir XVI amžiaus kriaušės formos perlą, kurį žvaigždei padovanojo vienas iš jos septynių vyrų Richardas Burtonas.

Naujienų agentūra „Associated Press“ neseniai aprašė maždaug dvi dešimtis vertingiausių aktorės papuošalų iš 30 mln. JAV dolerių įvertintos jos kolekcijos, kuri bus parduodama „Christie's“ aukcione Niujorke gruodžio 13-14 dienomis.

„Tai pačios vertingiausios Elizabeth Teylor brangenybės, kurias jai padovanojo didžiosios jos gyvenimo meilės Mike'as Toddas ir Richardas Burtonas, - sakė aukciono juvelyrinių dirbinių ekspertas Rahul Kadakia. - Jie mena jai pačias brangiausias jos gyvenimo akimirkas“, - sakė ekspertas, kalbėdamas apie Romos „Bulgari“ ir Niujorko „Cartier“ namuose bei aukcionuose pirktas brangenybes.

Juos lydinčios istorijos yra tokios pat neįkainojamos kaip ir patys brangakmeniai. 2002 metų knygoje „Mano romanas su brangenybėmis“ E.Taylor supažindina skaitytojus su kiekvieno savo kolekcijos papuošalo atsiradimo istorija.

„Niekada, niekada nelaikiau savo papuošalų trofėjais, - rašė ji. - Esu čia tam, kad jais rūpinčiausi ir juos mylėčiau. Tikiuosi, kad kai numirsiu ir jie iškeliaus į aukcioną, juos įsigijusieji suteiks jiems tikrai gerus namus“.

Aktorė buvo surinkusi išskirtinio dizaino papuošalų su rubinais, deimantais, smaragdais ir safyrais kolekciją.

Vienas įspūdingiausių egzempliorių yra vėrinys su milžinišku XVI amžiaus tobulos kriaušės formos perlu „La Peregrina“, kurį aktorei padovanojo R.Burtonas 1969 metų Valentino dienos proga.

Jiedu susitiko filmo „Kleopatra“ filmavimo aikštelėje Italijoje 1963 metais ir pirmą kartą susituokė 1964 metais.

Kažkada šis perlas priklausė Ispanijos karališkajai šeimai, vėliau buvo patekęs į Josepho Bonaparte, Napoleono III ir Abercorno kunigaikščio rankas.

R.Burtonui pavyko jį įsigyti Niujorko aukcione už 37 tūkst. JAV dolerių, varžytinėse nugalėjus į brangakmenį pretendavusį Ispanijos karališkosios šeimos atstovą.

Vėliau Cartier perlą prikabino prie rubinų ir deimantų vėrinio, sukurto pagal Ispanijos karalienės Margaritos ir karalienės Isabelės portretus, kuriuose moterų kaklus puošia vėrinys su tuo pačiu perlu.

Už šį papuošalą tikimasi gauti nuo 2 mln. iki 3 mln. JAV dolerių.

E.Taylor buvo ištekėjusi aštuonis kartus, iš kurių du kart už R.Burtono. Pora kartu nusifilmavo daugiau nei dešimtyje filmų, įskaitant „Kas bijo Virdžinijos Vulf?“, kurioje aktorė suvaidino emociškai sekinančioje santuokoje gyvenančią valdingą alkoholikę.

Istorinę vertę turinčiais brangakmeniais žavėjęsis R.Burtonas 1972 metais 40-ojo gimtadienio proga savo mylimajai padovanojo kitą brangenybę - XVII a. pakabutį su širdies formos Tadž Mahalo deimantu, kuris, dabar aukciono ekspertų yra vertinamas 300-500 tūkst. JAV dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių