Ekscentriškasis Tiga Lietuvos keliais riedės naujutelaičiu „Bentley“

Mokykla, per 15 metų apkeliavusi pusę pasaulio, ir atlikėjas, prieš 20 metų atvežęs reivą į Monrealį ir vėliau perkėlęs jį į TV eterį. Ar gali būti geresnė kombinacija? Kovo 29-ąją Kauno „Gargare„ bus ištrintos visos abejonės – į „Red Bull Music Academy“ gimtadienį pavadinimu „RBMA Clubnights" atvyksta ekscentriškasis  kanadietis Tiga.

Gimtojoje šalyje, o ir apskritai Amerikoje Tiga – nedažnas svečias, nes jo turas po karštus ir egzotiškus pasaulio kraštus nesibaigia jau nuo 2001-ųjų. Būtent todėl atlikėjas turi visišką teisę skraidyti tik verslo klase ir viešbučius kiekvienoje šalyje rinktis pagal itin aukštus asmeninius kriterijus. Kas buvo bent viename Tiga pasirodyme, sutiks – nieko keista, kad visi iki vieno renginių organizatorių šiems popžvaigždės lygio įgeidžiams paklūsta it burtų lazdelei.

„Verslo klasės skrydžiai, Kempinski viešbučio apartamentai, naujutelaitis Bentley visos viešnagės metu ir specialiai įruoštas persirengimo kambarys – vienos iš sąlygų, kurias turėjome išpildyti. Vien skrydžiams paklota suma kelia šiurpą. Tikimės daug malonaus šiurpo ir šokių aikstelėje"– pasakoja renginio organizatoriai.

2001-aisiais su „Sunglasses At Night„ muzikos istorijoje įsitvirtinusio kanadiečio pilnas vardas – Tiga James Sontag. Jis – bene vienintelis „underground“ šokių muzikos pasaulio atstovas, it žuvis vandenyje besijaučiantis ir pop scenoje. Tokį balansą, įtinkantį plačiai auditorijai, leidžia išlaikyti originalus, ekscentriškas atlikėjo įvaizdis. Jis dera ir tamsiuose techno klubuose, ir legendinės laidos „Top of the Pops" eteryje.

Du ne vieno apdovanojimo susilaukusius solinius albumus išleidęs, tuzinus pop atlikėjų remiksavęs ir su Zombie Nation projektą „ZZT„ sukūręs „RBMA Clubnights“ svečias praėjusių metų pabaigoje pristatė miksą „Tiga: Non Stop„ bei abejingų nepalikusį singlą „Plush“, kurį palydėjo įsimintinas vaizdo klipas. Tarp daugelio kritikų ir melomanų atsiliepimų apie pirmąjį po 6 metų studijinį Tiga darbą – netgi kūrinio palyginimas su labai geru telefoniniu seksu.

Kovo 29-ąją „Gargaro„ scenoje kanadiečiui talkins ir su gimtadieniu akademiją taip pat sveikins plieninė „Metal on Metal“ rinktinė ir šventės vyšnia „Radistais".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių