Ekrano aktorių gildijos apdovanojimų ceremonijoje triumfavo „Tarnaitė“

Drama apie rasinius santykius Amerikoje „Tarnaitė“ (The Help) sekmadienį triumfavo Los Andžele surengtoje Ekrano aktorių gildijos apdovanojimų ceremonijoje - juosta gavo pagrindinius geriausios aktorės, geriausios antrojo plano aktorės ir geriausio aktorių kolektyvo apdovanojimus.

Šiame filme pasakojama apie karjeros siekiančią žurnalistę, nusprendžiančią parašyti knygą apie rasizmą, su kuriuo 7-ajame dešimtmetyje susidurdavo baltųjų šeimose dirbdavusios tarnaitės. Jis įveikė nespalvotą nebylų „Artistą“ (The Artist), „Sunokusias pamerges“ (Bridesmaids), „Paveldėtojus“ (The Descendants) ir kitas juostas, kurioms buvo prognozuojami svarbiausi aktorių apdovanojimai.

Ekrano aktorių gildijos (SAG) apdovanojimai yra laikomi viena svarbiausių preliudijų prieš „Oskarų“ įteikimo ceremoniją - Holivudo apdovanojimų sezono kulminaciją, kuri šiemet įvyks vasario 26 dieną.

„Tai buvo toks mėgstamas darbas“, - sakė kolegų geriausia aktore pripažinta Viola Davis, prisimindama savo darbą „Tarnaitės“ filmavimo aikštelėje.

„Tik noriu pasakyti, kad (šis filmas) yra ne vien apie spalvotuosius žmones ar moteris, jis - apie mus visus, - sakė ji. - Visi galime įkvėpti permainas, kiekvienas iš mūsų“.

Octavia Spencer, kuri laimėjo geriausios antrojo plano aktorės SAG apdovanojimą, sakė, kad šis filmas yra „šviesa moterims, kurioms Amerikos istorijoje balsas nebuvo suteiktas“.

„Labai jaudinuosi laikydama šį apdovanojimą“, - pridūrė ji.

O.Spencer savo kategorijoje įveikė Argentinoje gimusią prancūzų aktorę Berenice Bejo iš „Artisto“. Abi šios aktorės toje pačioje kategorijoje vėl varžysis dėl „Oskarų“.

Geriausiu aktoriumi už vaidmenį „Artiste“ SAG pripažino prancūzą Jeaną Dujardiną, kuriam kino kritikai prognozuoja ir „Oskarą“.

„Tai meilės istorija, paprasta istorija, bet tai nėra vien nespalvotas ir nebylus kinas, - sakė J.Dujardinas, dėkodamas kolegoms. - Tai nauja vizualinė ir emocinė patirtis žiūrovams“.

J.Dujardinas dėl geriausio aktoriaus vardo varžėsi su vienais garsiausių Holivudo vardų - George'u Clooney, vaidinančiu „Paveldėtojuose“, Leonardo DiCaprio, įkūnijančiu buvusį FTB vadovą filme „Dž.Edgaras“ (J. Edgar) ir Bradu Pittu iš „Žmogaus, pakeitusio viską“ (Moneyball).

Kanadiečių aktorius veteranas Christopheris Plummeris (Kristoferis Plameris) buvo pripažintas geriausiu antrojo plano aktoriumi. 82 metų Ch.Plummeris filme „Pradedantieji“ (Beginners) suvaidino vyrą, senatvėje susitaikantį su savo homoseksualumu.

18-ojoje SAG apdovanojimų įteikimo ceremonijoje dalyvavo tokios žvaigždės kaip G.Clooney, J.Dujardinas, Meryl Streep, Michelle Williams ir B.Pittas, kurį atlydėjo partnerė Angelina Jolie.

Televizijos kategorijos geriausio aktorių kolektyvo apdovanojimas atiteko komedijai „Moderni šeima“ (Modern Family).

Kolumbijos gražuolė Sofia Vergara, kuri buvo nominuota už Glorijos vaidmenį „Modernioje šeimoje“, liko be nieko, nes apdovanojimas atiteko 90 metų veteranei Betty White, vaidinančiai komedijoje „Hot in Cleveland“.

Tačiau „Moderni šeima“ sulaukė ir gerų naujienų - ji buvo apdovanota už geriausią komedijos aktorių kolektyvą. Šioje kategorijoje serialas įveikė „Chorą“ (Glee), „Didžiojo sprogimo teoriją“ (The Big Bang Theory), „Roko 30“ (30 Rock) ir „Biurą“ (The Office).

Šeštadienį prancūzų kino kūrėjas Michelis Hazanavicius už savo „Artistą“ pelnė garbingiausią Amerikos režisierių gildijos (DGA) apdovanojimą, kuris tradiciškai būna geras „Oskarų“ šlovės pranašas.

M.Hazanavicius dėl apdovanojimo už išsiskiriančius pasiekimus vaidybinio kino srityje varžėsi su dviem Holivudo sunkiasvoriais - Woody Allenu ir Martinu Scorsese, kurie buvo nominuoti už atitinkamai „Vidurnaktį Paryžiuje“ (Midnight in Paris) ir „Hugo“.

DGA apdovanojimo taip pat siekė „Merginos su drakono tatuiruote“ (The Girl with the Dragon Tattoo) režisierius Davidas Fincheris (Deividas Finčeris) ir „Paveldėtojų“ (The Descendants) režisierius Alexanderas Payne'as.

Anksčiau šį mėnesį „Artistas“ gavo Amerikos prodiuserių gildijos (PGA) pagrindinį apdovanojimą, o sausio 15-ąją susišlavė tris „Auksinius gaublius“, tarp jų - geriausio filmo kategorijos.

Ši juosta - duoklė nebyliojo kino erai - pasakoja apie senojo ekrano žvaigždę, bandančią gelbėti savo karjerą atsiradus garsiniam kinui. Ji yra nominuota 10-yje „Oskarų“ kategorijų, tarp jų - geriausio filmo ir geriausio režisieriaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių