E.Jackaitė: išgyvenau stiprius jausmus, bet įsimylėti dar galiu

Pastarosiomis dienomis klaipėdietė aktorė Eglė Jackaitė ėmė dažnai lankytis Kaune. Pagrindinė priežastis - meilė. Tačiau ji žengia ne pro buto duris į mylimojo glėbį, o į repeticijų salę, kur intensyviai rengiasi spektaklio "Laisva meilė" premjerai.

- Būsiu moteris. O ji būna visokia. Daug išgyvenusi, perėjusi pragarą, patyrusi ir tapusi stipri bei išmintinga. Daug situacijų, artimų man. Kartais, skaitydama savo herojės žodžius, galvoju, kad juos esu jau tarusi ir aš", - apie savo vaidmenį teigia Eglė.

Gėlėti marškinėliai, plati šypsena derinosi su pakilia jos nuotaika ir šiltu pavasarišku oru, o ir spektaklio pavadinimas buvo puikus pretekstas pakalbėti apie meilę.

- Kai man buvo 25-eri, buvau vienokia, dabar, kai 36-eri, esu kitokia. Daugiau atsakomybės, išminties, bet daugiau ir abejonių. Nenoriu nieko įžeisti, bet gamtos turbūt taip užprogramuota, kad vyras išsilaksto ir subręsta po 30 metų. Taip, yra išimčių. Bet jaunesni greičiau susižavi, netrukus tu gali būti jau ne vienintelė. Brandus žmogus net ir suklydęs turės daugiau jėgų, noro, ryžto kažką pakeisti, ištaisyti. Nes nieko nėra nepataisomo, jei to nori abu žmonės, - interviu mums sako Eglė.

- Viena, regis, yra: sakoma, kad iš tikrųjų mylėti galima tik kartą.

- Ne. Galima kelis kartus, bet ta meilė skiriasi. Vienokia meilė, kai tau 15 metų, kitokia - aštuoniolikos, dar kitokia - didžioji meilė. Kinta tik jos formos. Ir tai mane džiugina - kad dar turiu galimybę įsimylėti. Kadaise išgyvenau stiprius jausmus, kokių iki tol nebuvau patyrusi. Bet mylėti, tiesa, ne taip, dar galiu. Aš ir pati kitame amžiaus tarpsnyje esu kitokia...

Interviu su aktore Egle Jackaite skaitykite šeštadienio dienraštyje.


Šiame straipsnyje: Eglė Jackaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių