Egzorcizmo ekspertas palankiai įvertino filmą „Šėtonas manyje“

„Šėtonas manyje“ – vienas tų filmų, kurių Vatikanas nenorėtų išvysti.

Dokumentiniu stiliumi nufilmuotas mistinis siaubo trileris iš panašia tematika sukurtų filmų išsiskiria šokiruojančiu realizmu ir filmą persmelkusia baime.

Juostoje pinasi konservatyvios religinės tiesos ir novatoriški moksliniai faktai, nauji šėtono varymo būdai ir senesniuose filmuose matyti egzorcizmo procesai.

Šis filmas – tai tikras iššūkis kino žiūrovams. Kraują stingdantis mažo biudžeto siaubo filmas skinasi kelią tarptautinėje arenoje triuškindamas ne vieną, keliskart didesniu biudžetu galintį pasigirti, konkurentą.

Nepaisant skeptiško kino kritikų požiūrio į filmą ir „Šėtono manyje“ kaltinimo visomis pasaulio nuodėmėmis, jį lydintys skaičiai kalba patys už save – mažiau kaip 1 milijoną JAV dolerių kainavęs filmas jau pirmąjį savaitgalį surinko 34,5 mln. JAV dolerių ir net neketina sustoti. Puse lūpų užsimenama, jog tokios sėkmės sulaukusiam filmui ketinama sukurti tęsinį, tačiau vykdantysis filmo prodiuseris Stevenas Schneideris tikina, jog dar anksti apie tai kalbėti.

Portalo „Dread Central“ apžvalgininkas Styvas Bartonas puikiai įvertino šią juostą, kuri „šokiruoja, išgąsdina ir sutrikdo“. Apžvalgininkas tvirtina, kad „tai kelionė į tamsiąją pusę, į kurią verta leistis“.

Niekas nenori tikėti, jog šėtonas iš tiesų egzistuoja ir niekas netiki apsėdimo faktu tol, kol nesusiduria su tuo realybėje. Teigiama, jog didžiausias šėtono laimėjimas – žmonių įsitikinimas, jog jis tiesiog neegzistuoja. Tuomet pabunda slapčiausi žmonių instinktai, kai negalvojama apie pasekmes ar nuodėmes. Net ir didžiausius skeptikus „Šėtonas manyje“ šokiruoja realistiškumu ir apverčia jų įsitikinimų prizmę aukštyn kojomis.

Egzorcizmo ir antgamtinių reiškinių ekspertas, kovotojas prieš satanizmą ir metalo muziką, pastorius Bobas Larsenas, laikomas bene stipriausiu nūdienos krikščionių egzorcistu.

Vyras veda mokomuosius seminarus ir tiesioginių transliacijų metu atlieka egzorcizmo apeigas. B. Larsenas yra aplankęs daugiau kaip 100 pasaulio šalių, dalyvavęs įvairiuose televizijos pokalbių laidose, filmavęsis dokumentiniuose filmuose apie savo veiklą ir puošęs ne vieno laikraščio pirmuosius puslapius.

Parašęs 31 knygą, išverstą į daugiau kaip dvylika kalbų šiuo metu jis filmuojasi savo realybės šou „Tikrasis egzorcistas“ (orig. „The Real Exorcist“).

Vyras buvo paprašytas įvertiti filme „Šėtonas manyje“ pateikiamą antgamtinių reiškinių realizmą. Pastorius teigė, jog filmo kūrėjams pavyko taikliai perteikti esminius apsėstųjų elgesio ir egzorcizmo aspektus bei sudėlioti pagrindinius proceso akcentus itin taikliai parinktose vietose.

Negailėdamas pagyrų filmo kūrėjams B. Larsonas pasakojo, jog mūsų visuomenėje vis dar vyrauja nežinojimas ir informacijos trūkumas, tad apie tokius dalykus kaip apsėdimas reikia kalbėti garsiai. Kritiškai pasisakantis prieš satanizmą ir, ypač, metalo muziką vyras tikino, jog apsėstųjų yra daug daugiau, negu mes galime įsivaizduoti. „Stebimės į jokius rėmus netelpančiu žmonių elgesiu, tačiau tik nedaugelis sugeba suvokti, jog tai – apsėstieji“, - žurnalistus baugino pastorius.

1989-aisiais JAV pagalbos telefono numeriu 911 paskambino Marija Rosi (Suzan Crowley), pranešusi, jog žiauriai nužudė tris žmones. Po siaubingos tragedijos praėjus dvidešimčiai metų, jos dukra Izabela (Fernanda Andrade) bando įminti paslaptį ir sužinoti kas anuomet įvyko su jos mama.

Savarankišką merginos tyrimą apsunkina tai, jog jos mama dienas leidžia nusikaltėliams skirtoje Italijos psichiatrinėje ligoninėje ir, anot medikų, yra apsėsta paties šėtono. Izabela kreipiasi į du jaunus šventikus (akt. Simon Quarterman ir akt. Evan Helmuth), kurie, pasitelkdami netradicinius metodus, yra pasiryžę atlikti egzorcizmo seansą ir išvaryti Mariją apsėdusį demoną. Deja, nei vienas istorijos dalyvis net negalėjo numanyti, jog Marija yra apsėsta net keturių galingų demonų, nepasiduodančių jokioms egzorcizmo apeigoms...

Neįtikėtina, tačiau filmas „Šėtonas manyje“ sukurtas remiantis tikrais faktais ir įvykiais. Daugelis yra girdėję apie šėtono apsėstuosius, tačiau tik nedaugelis žino, jog yra žmonių, kurių kūnuose slepiasi net keli baisiausi demonai. Kraują stingdantis mistinis siaubo trileris kino ekranuose baimę sės jau nuo vasario 17 dienos.


Šiame straipsnyje: Šėtonas manyjefilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
musu gyvenime savo demoniska diktata faktiskai itvirtina kasdiene TV laidomis ypac daznai prasilenkianciomis su padorumu, kulturingumu,etika. Isigalejes cinizmas, moteru propoguojama erotika, sekso kultas...be jokiu apribojimu gyvenantis jaunimelis... Daznai tevu beviltiskas nesugebejimas ir suvokti , ir nukreipti savo vaiku gyvenima teisinga linkme. Taip ir keliaujame i ten ,is kur nebesugriztama i paprasta ,sviesia zmogaus buti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių