E.Dragūnas: niekas nesukūrė geresnės muzikos už mane

Šią savaitę paviešintas naujo "Sel" albumo pavadinimas ir viršelis sukėlė apkalbų jūrą. "Sel" lyderis portalui 1diena.lt atviravo turintis dar keistesnių idėjų.

Albumo viršelyje pavaizduotas Egidijaus Dragūno kūnas su žąsies galva, prie kurio sėdi dvi nuogos merginos katės galvomis. Virš viso to – pavadinimas "Aš kaip žąsis".

E.Dragūnas aiškino, kad su grupė "ŽAS" viršelis neturi nieko bendro ir užminti ant žaizdos niekam nesiekęs, tačiau pridūrė, kad dainoje visgi užsiminė apie vieną grupės narių.

Anot E.Dragūno, raktas į šifruotę yra albumo viduje. "Tai yra metų albumas garso atžvilgiu. Muzika yra padaryta iš širdies, nuo iki. Kaip ir koncertas, kurio metu ir pristatysime albumą", - portalui 1diena.lt pasakojo atlikėjas.

"Nelabai norisi girtis, bet, mano nuomone, nei šiais metais, nei prieš tai niekas nedarė geresnio koncerto ir niekas nesukūrė geresnės muzikos už mane", - kalbėjo E.Dragūnas.

Jis neslėpė, kad prie albumo dirbo keletą metų - nuo tada, kai išleido savo paskutinįjį darbą. "Po truputį, neskubant, buvo daromas šis albumas. Tikrai nebuvo taip, kad leisčiau tik tam, kad jį turėčiau", - pridūrė "Sel" grupės lyderis.

Apie savo naują darbą muzikantas kalbėjo, kad tai yra jo muzika ir vidus. "Viršelis yra tik viso to maža dalis. Aš tikrai suvokiu, kokioje pilkoje šalyje gyvenu. Čia negali būti žingsnio nei į kairę, nei į dešinę. Kaip sako kareiviai: žingsnis į kairę, žingsnis į dešinę ir tave sušaudys", - ironizavo E.Dragūnas.

Juokingiausia atlikėjui, kad albumo koncepcija sugalvota dar 1998-aisiais, tačiau tik šiemet nuspręsta ją įgyvendinti. "Galvoju, jeigu būčiau išleidęs tuomet, kaip visi būtų sureagavę?" - svarstė dainininkas, besidžiaugdamas, kad pagaliau jo idėja tapo realybe.

Dainininkas neslėpė turintis dar keistesnių idėjų, bet jų neatskleidė.

Jis neabejoja, kad albumas "Aš kaip žąsis" sulauks didžiulio susidomėjimo ir bus parduota 20 000 vienetų. "Tikrai tikiu, kad albumą žmonės pirks dar ir dėl to, kad už jį gauti pinigai bus skirti vaikams, sergantiems leukemija. Tikiuosi, kad ne tik iš interneto parsisiųs...", - vylėsi atlikėjas.

Visiems "Sel" gerbėjams albumas bus pristatytas lapkričio 19-ąją, per grupės gimtadienį, sostinės Teatro arenoje. Bilietų kainos svyruoja nuo 83 iki 303 litų.


Šiame straipsnyje: Egidijus Dragūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių