E.Daniūtės-Vasiliauskienės kelyje – dar vienas italas

Žinoma šokėja Edita Daniūtė-Vasiliauskienė surado naują šokių partnerį. Tai jau antras italas jos, norinčios grįžti į šokių pasaulį, kelyje. Gali būti, kad lietuvė dėl sportinės karjeros išvyks iš Lietuvos.

Išsiskyrė be pykčio

Sportinių šokių pasaulio čempionė E.Daniūtė-Vasiliauskienė į susitikimą atėjo nešina storu segtuvu, išsipūtusiu nuo lėktuvų bilietų. Ką tik grįžusi iš Italijos, Edita vėl rengiasi ten skristi.

Italija šokėjos, dramatiškai išsiskyrusios su buvusiu šokių partneriu Arūnu Bižoku,  maršrutuose atsirado neatsitiktinai – ji ketina grįžti į šokių pasaulį su nauju partneriu italu!

– Betgi visai neseniai buvote pradėjusi šokti su italu Angelo Madonia. Kalbėjote, kad jis yra labai perspektyvus, jums neblogai sekėsi...

– Su Angelo išsiskyriau. Rugpjūčio mėnesį buvo paskutinės mūsų varžybos, po kurių apsisprendžiau nebešokti su A.Madonia. Priežasčių, dėl ko taip atsitiko, buvo ne viena. Jam buvo sunku važinėti į Lietuvą treniruotis. Be to, jis dar labai jaunas, jam – 25-eri, ir jį dar reikėjo labai daug ko mokyti. Aš turėjau aukoti savo laiką tam, kad jį išmokyčiau ir pritempčiau iki savo lygio. Be abejo, aš galėjau ryžtis tokiai aukai, tačiau tik tokiu atveju, jeigu būčiau įsitikinusi būsimu rezultatu. Tačiau buvo labai daug abejonių. Išsiskyrėme draugiškai, be pykčių.

"Dėl jo galėčiau išvažiuoti"

"Tikriausiai jums yra nelengva rasti savęs vertą partnerį?" – išgirdusi šį klausimą E.Daniūtė-Vasiliauskienė nusijuokė.

– Galima sakyti, jog tokį jau radau! Dėl jo galėčiau išvažiuoti iš Lietuvos... Beveik neabejoju, kad su juo galėtume būti pirmi pasaulyje! Dabar kaip tik ir laukiu jo sprendimo.

– Ar jis šiuo metu turi partnerę?

– Ne. Jis svarsto, ar apskritai tęsti savo, kaip šokėjo, karjerą. Nes jis šokių pasaulyje jau yra viską, kas įmanoma, pasiekęs. Daugiau nėra laiptelių, kur būtų galima lipti.

– Sutiktumėte važiuoti pas jį? Kodėl jis negali atvažiuoti į Lietuvą?

– Kam labiau reikia, tas ir aukojasi. Aš pasiruošusi išvažiuoti iš Lietuvos ir atstovauti kitai šaliai. Dabar gyvenu laukimo nuotaikomis. Mano intuicija sako, kad jo sprendimas bus teigiamas.

Su vyru gyvens atskirai?

Paklausta, o kaipgi vyras Mindaugas – ar jis neprieštaraus drąsiam žmonos pasirinkimui siekti šokių karjeros Italijoje, palikusi Lietuvoje jį ir dukrelę, Edita atsako: "Mindaugas man yra pažadėjęs, kad palaikys mane šimtu procentų!"

– Nejaugi vyras ketina susitaikyti su tuo, kad teks gyventi atskirai?

– Mindaugas dėl to nedaro problemos. Jis yra iš tų vyrų, kurie nereikalauja kasvakar karštos vakarienės. Mes abu gyvename savo gyvenimus, tvarkome kiekvienas savo reikalus. Žinoma, aš kartais sumetu nešvarius drabužius į skalbimo mašiną, jis kartais ištraukia... (Juokiasi.) Namuose mudu retai susitinkame, nes mūsų darbų grafikas prasilenkia. Sėkmingos santuokos paslaptis – vyrui ir žmonai kuo rečiau matytis!

– Jūsų dukrelei Evitai ką tik suėjo dveji metai. Ar ji neprašo tėvų padovanoti brolio ar sesės?

– Neprašo. Bet jeigu ir prašytų, niekas jai nedovanotų. Nelabai mes su Mindaugu sutverti vaikams... Esame tuo klausimu kalbėję ir mudviejų nuomonės sutapo – vaikų mums užteks. Na, nebent užsinorėsiu po kokių dešimties metų pagranduko...

– Edita, dukrelės gimimas nutraukė jūsų sėkmingą karjerą šokių pasaulyje. Ar jaučiatės daug paaukojusi dėl motinystės?

– Daug. Tačiau nė karto nepagalvojau, kad gal to dar nereikėjo... Niekada nebuvo minties, kad Evita gimė ne laiku. Viskas, kas įvyksta, atsitinka tam skirtu laiku. Atsisakyti motinystės būtų buvusi didžiausia mano gyvenimo klaida ir neapsakoma tragedija! Dabar, turėdama Evitą, esu laiminga mama, moteris. O šokėjos karjera? Jeigu dabar viskas pasisuks sėkmingai, kaip aš planuoju, tikiu, kad sulauksiu savo triumfo valandos!

Dovana – svajonių kailiniai

Šis ruduo E.Daniūtei-Vasiliauskienei ypatingas. Įsibėgėjo garsios šokėjos įkurtų šokių studijų Kaune ir Vilniuje veikla, antrojo gimtadienio žvakutes ant torto ką tik užpūtė jų su vyru Mindaugu dukrelė Evita.

Pati Edita vasarą atšventė 30-ies metų sukaktį. Paklausta apie buvusį pobūvį, moteris šypsodamasi pasakojo, jog šventė gimtadienį su draugais naktiniame klube.

"Aišku, visą vakarą šokome. Buvo labai smagu. Buvo susirinkę man artimi ir mieli žmonės, su kuriais draugauju jau daugelį metų", – sakė kaunietė.

Edita apstulbo, kai sužinojo, kokią gimtadienio staigmeną jai parengė vyras Mindaugas. Jis padovanojo, jos žodžiais tariant, svajonių kailinius. Beveik siekiantys žemę žydrosios audinės kailiniai kol kas kabo šokėjos spintoje namuose Kaune ir laukia pirmųjų šalčių.

Aukštai iškelta kartelė

Pastarieji metai, kalba E.Daniūtė-Vasiliauskienė, buvo labai permainingi. "Visko buvo daug, – sako Edita, – įvykių, darbų, lūkesčių, vilčių... Galėčiau knygą apie tai parašyti. Kartais susimąstau: kada į mano gyvenimą ateis ramybė?"

– Betgi jūs nenustygstate vietoje: štai neseniai vertinote televizijos šokių projekto dalyvių pasirodymus.

– Darbas televizijoje man patinka. Tokie šou taip pat suteikia nemažai adrenalino. Žaviuosi tais žmonėmis, taip nuoširdžiai dirbančiais šokių aikštelėje.

– Daugelis pastebi, kad esate griežta teisėja.

– Galbūt todėl, jog esu įpratusi labai daug reikalauti iš savęs, o kartu ir iš kitų. Taip, iš tiesų: mano reikalavimų kartelė iškelta labai aukštai.

– Šokių pasaulyje esate užlipusi ant aukščiausios pakylos. Ar niekada nepagalvojote, kad šokti jau gana?

– Draugai irgi dažnai stebisi, klausia, ko dar noriu, juk šokių pasaulyje jau viską pasiekiau. Kai pagalvoji, tai tiesa. Tačiau aš šokį labai myliu ir tikrai nenoriu atsisveikinti su karjera. Norėčiau dar kokius trejus metus pašokti. Galėčiau šokti ir ilgiau. Bet ar to norėčiau, nežinau.

Su buvusiu partneriu A.Bižoku – taika

Buvęs ilgametis E.Daniūtės šokių partneris Arūnas Bižokas su naująja partnere Katiuša Demidova varžybose atstovauja Jungtinėms Valstijoms, bet daugiausiai laiko praleidžia Didžiojoje Britanijoje, kur vyksta prestižinės varžybos ir čempionatai, taip pat Japonijoje, Honkonge. "Šiose šalyse – puikios sąlygos dirbti", – sako A.Bižokas.

Lietuvis ir JAV gyvenanti rusė šokių pasaulyje jau suspėjo nuskinti ne vieną pasaulinę pergalę.

Su E.Daniūtė-Vasiliauskiene A.Bižokas, regis, pagaliau paskelbė nerašytą taikos sutartį. Po emocingo Editos pažado niekada neatleisti, kad, jai pagimdžius dukrelę, Arūnas susirado kitą šokių partnerę, tarp E.Daniūtės ir A.Bižoko tvyrojo šaltis. Tačiau Edita nutarė nebelaikyti akmens užantyje.

"Mūsų su Edita santykiai atšilo, kai prieš pirmas svarbias varžybas Didžiojoje Britanijoje pernai žiemą iš jos gavau sėkmės linkinčią žinutę", – yra pasakojęs A.Bižokas.

Edita ir Arūnas buvo pora ne tik ant parketo.

"Jis labai geras, švelnus, kultūringas. Pasižymi dabar nepopuliariomis vyrų savybėmis. Esame puikūs, vienas kitą įvairiose gyvenimo situacijose gerai pažįstantys ir suprantantys draugai", – kalbėjo Edita apie Arūną prieš kelerius metus. Tuomet jie rengėsi bendroms atostogoms.


Šiame straipsnyje: Daniūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių