„The Economist“ siūlo Lietuvą iškelti prie Airijos

Įtakingas savaitraštis „The Economist“ pateikė perbraižytą Europos žemėlapį. Pusiau juokais siūloma Lietuvą ir kitas Baltijos šalis iškelti prie Airijos.

Tokie pasiūlymai pateikti „The Economist“ interneto svetainėje. Publikacijoje pateikiamas naujas Europos žemėlapis – nors ir neįmanomas, bet esą labiau atitinkantis dabartinę ekonominę ir politinę žemyno situaciją.

Anot savaitraščio, Baltijos šalys turėtų išsikraustyti iš Baltijos jūros prieigų ir persikraustyti prie Airijos. „The Economist“ pastebi, kad Baltijos šalys, kaip ir Airija, iškentė „vidinę devalvaciją“, mažindamos išlaidas bei algas, ir nesiėmė savo valiutų kurso keitimo ar skolinimosi beprotiškais mastais, koks pastebėtas Graikijoje.

„Baltijos šalys taip pat apsidžiaugtų būdamos toliau nuo Rusijos ir arčiau Amerikos“, - šmaikščiai pastebi savaitraštis.

Baltarusijai, savo ruožtu, esą praverstų persikraustyti prie Baltijos jūros. Esą šiai valstybei būtų labai naudinga papulti į skandinavų įtakos sferą, mat būtent Skandinavijos šalys ženkliai prisidėjo prie Baltijos šalių išėjimo iš sovietinės orbitos.

Nors, pagal „The Economist“ scenarijų, Lietuva taptų naujos salos Atlanto vandenyne dalimi, nuo kaimynų toli nepabėgtume. Mat čia pat būtų Lenkija. Ją savaitraštis siūlo perkelti į Didžiosios Britanijos vietą. Mat Lenkija „pakankamai prisikentėjo būdama tarp Rusijos ir Vokietijos“.

Jungtinę Karalystę siūloma suskaldyti į keturias salas – Angliją, Škotiją, Velsą ir Šiaurės Airiją – ir „nutempti“ į Portugalijos pakrantę.

Perstumdžius Europos valstybes, žemėlapyje atsirastų nemažai tuščios vietos. Ją „The Economist“ siūlo užpildyti naujomis valstybėmis, lig šiol minėtomis tik literatūroje. Pavyzdžiui, žemėlapyje turėtų atsirasti Ruritanija, Bordurija ir Vulgarija. Be to, esą būtų logiška, jei Roma ir pietinė Italijos dalis susijungtų su Sicilija ir pasiskelbtų atskira valstybe. Šio politinio darinio pavadinimas būtų „Dviejų Sicilijų karalystė“ arba tiesiog „Bordelis“.


Šiame straipsnyje: Economist

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių