E. Santos Amerikoje ėmė lankytis netradicinės religijos bažnyčioje

 

 

„Supratau, kad čia senukų su lazdelėmis tikrai nebus“, - pasakė netradicinę religiją Amerikoje atradusi Erika Santos.

Po to, kai išsiskyrė su žmogumi, dėl kurio, kaip pati sakė, sugriovė savo gyvenimą verslininkė Erika Santos, gyvenanti Majamyje, pradėjo ieškoti atsakymų į klausimus, kodėl padarė didelę klaidą, kodėl įsimylėjo jos nevertą žmogų. Moteris naujienų portalui DELFI pasakojo žinanti, jog visi atsakymai apie žmogaus gyvenimą yra užkoduoti biblijoje, tačiau pabrėžė suvokusi, jog savarankiškai ją studijuodama baiminosi klaidingų interpretacijų. Moteris išmėgino aštuonias skirtingas bažnyčias, kol galiausiai išsirinko.

 

 

„Nusprendžiau susirasti bažnyčią, kurioje biblijos dėka surasčiau visus atsakymus. Supratau, kad Majamio „Potential Church“ – man pati artimiausia“, – neslėpė ji.

Erika Santos išbandė aštuonias skirtingas bažnyčias ir sako galinti nuoširdžiai pasakyti, kad dvejose bažnyčiose vos neužmigo. Tai jai priminė vaikystę, kai močiutė nusivesdavo į mišias. „Dieve, kaip būdavo nuobodu...“ - šiandien su šypsena vaikystės potyrius prisimena Floridos valstijoje, Majamyje – JAV pramogų sostinėje gyvenanti lietuvė.

Bandydama bažnyčią po bažnyčios Erika apie tai papasakojo ir bokso klubo, kuriame kartais apsilanko, savininkui. Šis moterį pakvietė kartu nueiti į bažnyčią sekmadienį, 11 valandą ryto. Verslininkas moteriai neatrodė panašus į tokį, kuris lankytųsi bažnyčioje, todėl ji tik nusijuokė ir, kaip pati sakė, originalaus pakvietimo į pasimatymą iš pradžių atsisakė.

Tačiau verslininkas E. Santos ėmė įtikinėti, kad bažnyčia, kurioje jis lankosi, yra kitokia: originali, jaunatviška. Lietuvė buvo primygtinai raginama apsilankyti joje. Taigi, po trijų savaičių įkalbinėjimų Erika sutiko rizikuoti ir apsilankyti „Potential Church“. „Ir aš tikrai nesuklydau“, – džiaugėsi ji.

„Kartu privažiavome prie labai didelio naujoviško pastato, apsupto mažesniais pastatėliais su ežeru, skirtu vaikams. Aplink buvo daug policijos, pareigūnai padėjo reguliuoti eismą, padėjo tiems, kurie bažnyčioje lankėsi pirmą kartą. Iš mašinų stovėjimo aikštelės supratau, kad čia senukų su lazdelėmis tikrai nebus. Didžiąją dalį bažnyčios narių sudaro jaunimas iki 45-erių metų amžiaus, tikintieji – įvairių rasių ir kultūrų atstovai. Visi apsirengę šventiškai ir madingai. Kai išlipau iš mašinos, pagalvojau, kad einu į klubą“

Vos įėjus į bažnyčią, E. Santos galėjo pasivaišinti kava ir spurgomis. Verslininkę nustebino bažnyčios tvarka. Anot pašnekovės, viskas čia puikiai suorganizuota ir suderinta. 
˜
„Iškart pajutau, kad tai – mano vieta. Visi žmonės šypsosi, sveikinasi ir skleidžia labai pozityvią energiją“, – komplimentų religinei bendruomenei negailėjo Erika.

E. Santos įėjo į pilną tikinčiųjų salę ir nustebo išvydusi jos dydį. Tai – dviejų aukštų amfiteatrinė erdvė. Taigi, lietuvė užlipo į antrojo aukšto balkoną. „Vos pradėjus groti grupei, pasijutau tarsi būčiau tikrų tikriausiame koncerte. Bažnyčioje stovi trys didžiausi projektoriai, visur plazminiai ekranai, kameros, kurios iš bažnyčios tiesiogiai transliuoja į TV kanalą. Lazeriai, šviesos efektai, klubinė muzika... Gavau lengvą šoką, nes tikrai to nesitikėjau“, – pirmuosius įspūdžius apie atrastą bažnyčią pasakojo E. Santos.

Žinomai moteriai įsiminė ir jaunatviškas pastorius, biblijos žinutes kaskart pateikiantis kaip seimaro temą. Lietuvė sako dievinanti šią bažnyčią ir joje lankosi kiekvieną sekmadienio rytą.

„Einu pasikrauti pozityvios energijos, įgauti žinių ir pasitobulinti. Mano vaikai bažnyčią taip pat dievina, nes visi turi savo atskiras grupes, kur smagiai praleidžia laiką. Po bažnyčios visi drauge einame pasivaikščioti į parką, atrakcijonų klubą, aplankome paplūdimį“, – kalbėjo Majamyje gyvenanti E. Santos.

„Potential Church“ – nuo baptistų atsiskyrusi bažnyčia. Religinės bendruomenės tinklalapyje nurodoma, kad vienintelis bendruomenės narių tikėjimo šaltinis - biblija. Kiti autoritetai šioje bažnyčioje nepripažįstami.


Šiame straipsnyje: Erika Santosreligijabažnyčia

NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
Duok Jai dieve proto ir ramybės. Nes jei nerandi vienoje bažnyčioje nieko, tai ir kitose nerasi, nes ne to ieškai. Nuobodu bažnyčioje? Kas čia per daiktas? Tai eik į klubą, ten linksma.

tai

tai portretas
ji į klubą ir nuėjo :) Senukų su lazdele, sakai? Žiūrėk, rytoj paslysi ir visą gyvenimą su lazda pravaikščiosi. Bet, vienok, juk spurgos nachalevnos ir ekranų daug...

a

a portretas
su jos metais ir veidu gal jau geriau eitu kur diedukai su lazdelem ateina....dar ziurek dievulis ims ir pasauks kuri nukarsinti
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių