E. Jennings rengia vakarėlį apie „mirusias žvaigždes“

Jau kitą trečiadienį „The Ball & Chain“ – Jurgis Didžiulis ir Erica Jennings – surengs didžiausią Helovyno vakarėlį Vilniaus mieste. Taip pat jie pristatys savo papildytą programą su mini orkestru.

Visi svečiai yra kviečiami persirengti. Vakarėlio tema „Hollywood Halloween“, o aprangos kodas – ypatingai drąsus ir įdomus. Apie tai ir daugiau pasakoja pati vakarėlio iniciatorė dainininkė Erica Jennings, kurios tikslas, kad vilniečiai pasilinksmintų ne prasčiau nei amerikiečiai Holivude per Helovyną.

Erica, papasakok, kuo pastaruoju metu užsiimi?

Daugiausiai dėmesio dabar yra skiriama „Hollywood Halloween“ renginiui, reikia tiek daug padaryti. Juk per Helovyną pirmą kartą grosime su „Bad Ass Retro“ orkestru, prisikvietėme būrį šokėjų ir aktorių, kurie kurs šventišką nuotaiką, su Jurgiu norime pristatyti porą helovyniškų dainų ir t.t.

Aišku, dar privalau mokytis – nepamirštu, kad studijuoju, kad ir kokia užsiėmusi bebūčiau. Ir, žinoma, auginu ir auklėju savo berniukus.

Helovyno vakarėlis vadinasi „Hollywood Halloween“, o aprangos tema – „mirusios žvaigždės“. Kokie pačios mėgstamiausi holivudiniai filmai?

O, jų yra labai labai daug. Na, pavyzdžiui, „Cat On A Hot Tin Roof“, „Singing In The Rain“, „Shaw-shank Redemption“, „Leon“, „Pulp Fiction“, „What Dreams May Come“ ir daug daug kitų.

Pakalbėkime apie aprangos kodą – „mirusios žvaigždės“. Pakankamai iššaukianti tema – kokios nuotaikos tikiesi vakarėlyje?

Kadangi vakarėlio tema „Hollywood Halloween“, tai ji savaime diktuoja ir aprangos kodą. Norime surengti pašėlusią, išprotėjusią, bad-ass šventę. Noriu, kad tai būtų kažkas panašaus į tai, ką esu patyrusi Los Andžele ar Dubline, kai Helovyno naktį visi persirengia tokiais personažais, kuriais jokia kita proga gyvenime nepersirengtų ir greičiausiai daugiau niekada ir neapsirengs taip.

O tu greičiausiai ir vėl pasipuoši dizainerio Roberto Kalinkino kūriniais.

Šios šventės fotosesijai mus rengė Daiva Urbonavičiūtė, o fotografavo magiškų nuotraukų kūrėja Marla Singer. Robertas ir Agnė Kalinkinai kuria drabužius „Hollywood Halloween“ muzikantams. Taip pat jie prižiūrės aktorių ir šokėjų įvaizdžius. Mūsų su Jurgiu irgi. Apskritai mūsų komanda labai stipri – dar kartu dirba Inga Norkė ir Audra Lašaitė, kurios padeda mums įgyvendinti net ir labai sudėtingas idėjas.

Beje, Erica, kokios tavo mintys apie pastarąjį Roberto Kalinkino madų šou?

Šis madų šou buvo puikiai išreklamuotas, tačiau tai šiek tiek jam ir pakišo koją – žmonės iš šio renginio tikėjosi per daug. O Robertas juk yra dar jaunas po truputį atrandamas ir save atrandantis talentas. Mes su juo pradėjome dirbti prieš kelis metus ir, manau, kad jis dar turės nueiti ilgą kelią, kad galėtų būti lyginamas su jau mados pasaulyje įsitvirtinusiais vardais – Ramune Piekautaite, Sandra Straukaite, Daiva Urbonavičiūte. Tačiau Robertas dirba labai daug, jis turi labai daug ambicijų ir gerų idėjų, dėl to žaviuosi juo.

Jo žmona Agnė yra ne ką mažiau talentinga ir dirba ties jųdviejų prekės ženklu nė kiek ne mažiau nei pats Robertas. Kai esi ambicingas, niekas nenori lengvai patikėti tomis ambicijomis, reikia daug įrodinėti.

„Skamp“ iš pradžių irgi nebuvo lengva, kol įrašų kompanijos „Melodija“ direktorius Saulius Sventickas nesuteikė mums šanso. Todėl dabar man pačiai yra labai malonu palaikyti jaunus talentus.

Robertas taip pat kuria ir „Hollywood Halloween“ šventės scenografiją.

Taip, turbūt jis apie tai galėtų papasakoti plačiau, tačiau pagrindinė mintis ir tikslas paversti menų fabriką „Loftas“ pagrindiniu Helovyno tašku Vilniuje tą naktį. Šlykštybės, baisybės, linksmybės. „Lofte“ bus daug šventinių dekoracijų, bus zonų, kuriose aktoriai vaidins siaubo performansus ir t.t.

Ar tu pati šventi Helovyną? O tavo vaikai?

Dabar jau su vaikais švenčiame šią šventę. Vienam –  treji, kitam – penkeri. Jiems patinka persirenginėti ir apsimetinėti įvairiais personažais. Pati vaikystėje elgiausi taip pat, ir ne tik per Helovyną (juokiasi).

„Hollywood Halloween“ ypatingas dar ir tuo, kad pristatysite savo mini orkestrą.

Taip, prie „The Ball & Chain“ projekto prijungėme daugiau instrumentų, tačiau kol kas tik šiam vakarui. Stebėsime, ar publika tai įvertins. Dainos su orkestru skamba visai kitaip – pučiamieji sukuria ypatingą atmosferą. Labai laukiu, kol visa tai galėsime atlikti gyvai ir prieš publiką. Norime žmones grąžinti į tas dienas, kai viskas buvo atliekama gyvai muzikinių instrumentų pagalba, o žmonės šoko, o ne stovėjo.
Orkestrui teko kurti specialias natas – tai didžiulis darbas. Tačiau, kaip suprantu, jūsų programa su orkestru nebus dažnas reiškinys.Natas daug darbo valandų kūrė irgi labai talentingas žmogus Jievaras Jasinskis.

Tikrai nežinau, ar su orkestru grosime ir ateity, kol kas viskas yra daroma specialiai vienai nakčiai – Helovynui. Norėjome išbandyti kažką naujo, dėl to nusprendėme pasikviesti daugiau muzikantų, taip susiformavo mini orkestras.

Ar dar kas nors gros „Hollywood Halloween“ vakarėlyje?

O taip! Mus apšildys Berta Timinskaitė. Ji irgi pristatys dar visai šviežią savo programą – daug senų gerų retro dainų. Berta – puiki atlikėja, ir dar tokia kukli. Aš tai joje labai vertinu. Vėliau didžėjaus multitalentais apdovanotas žmogus – muzikantas ir šokėjas – Mindaugas J. Bikauskas iš grupės „Rhythm Junkies“. Taip pat publiką linksmins „Show Makers akademijos“ šokėjai su Šarūnu Kirdeikiu priešaky. Žodžiu, programa tęsis per naktį. Būk tikras, kad nepraleisi.

Po Naujųjų – naujų TV projektų pradžia. Ar nežadi kuriame nors iš jų dalyvauti?

Matysim, kaip čia bus. Nesidairau darbo televizijoje, tačiau jei pasitaikytų įdomus ir kokybiškas projektas (kaip kad „Lietuvos Balsas“), manau, apsvarstyčiau tokią galimybę.

Tai žiemą, matyt, ir vėl trauksite į šiltus kraštus.

Kaip ir kasmet, aplankysime Jurgio gimines Kolumbijoje ir šįkart sudalyvausime vienos giminaitės vestuvėse. Tačiau kadangi abu studijuojame, negalime sau leisti ilgų kelionių, taigi apsiribosime vos pora savaičių šiltuose kraštuose.


Šiame straipsnyje: HelovinasErica Jennings

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių