Dvi iš keturių LNOBT premjerų bus skirtos R.Wagnerio gimimo metinėms

Naujajame sezone keturias premjeras pristatysiantis Lietuvos operos ir baleto teatras (LNOBT) žada parodyti kaip niekad daug pastatymų, skirtų garsiam vokiečių kompozitoriui Richardui Wagneriui (Richardui Vagneriui).

2013-aisiais bus minimos jo 200-osios gimimo metinės.

Rengiantis paminėti šią progą, rugsėjį LNOBT naująjį sezoną pradės baleto „Tristanas ir Izolda“ pagal R.Wagnerio muziką premjera, BNS sakė teatro vadovas Gintautas Kėvišas.

Spektaklį stato LNOBT baleto meno vadovas Krzysztofas Pastoras (Kšyštofas Pastoras) su dirigentu Modestu Pitrėnu.

„Šis spektaklis bus labai gera proga ruošiantis kitiems metams, kurie bus R.Wagnerio ir G.Verdžio metai“, - sakė G.Kėvišas.

Kitų metų pavasarį teatre bus pristatyta R.Wagnerio opera „Lohengrinas“, kurią stato latvių režisierius Andrejus Žagaris su dirigentu Robertu Šerveniku.

„Po Naujųjų metų mūsų teatre bus didelis R.Wagnerio metinių paminėjimas. Mes niekada R.Wagnerio spektaklių neturėjome tiek daug kaip dabar. Balandį parodysime tris jo operas: “Skrajojantis olandas„, “Valkirija„, naująją operą “Lohengrinas„ ir baletą pagal R.Wagnerio muziką “Tristanas ir Izolda", - pasakojo G.Kėvišas.

Be vokiečių kompozitoriaus gimimo metinėms skirtų poros pastatymų, LNOBT šį sezoną žada dar dvi premjeras.

Gruodžio 31-ąją bus parodyta Johanno Strausso (Johano Štrauso) operetė „Šikšnosparnis“, kurią stato režisierius Gediminas Šeduikis su dirigentais Martynu Staškumi ir Juliumi Geniušu.

Paskutinė premjera numatoma gegužę. Žiūrovai išvys Giedriaus Kuprevičiaus baletą „Čiurlionis“. Jį statys jaunas lenkų choreografas Robertas Bandara kartu su dirigentu Robertu Šerveniku ir keliais jaunais lietuvių dirigentais, kurie, pasak G.Kėvišo, vėliau šį spektaklį perims.

„Bilietai jau pardavinėjami, ir į kai kuriuos spektaklius bilietų jau nėra“, - teigė teatro vadovas.

Šį sezoną teatras žada pasirodyti ir Kinijoje, Guangdžou operos teatre, kuris patenka tarp trijų didžiausių Kinijos teatrų.

„Iškart po sezono atidarymo teatras vyks į gastroles Kinijoje. Rugsėjo 21, 22 ir 23 dienomis kartu su solistais iš Niujorko Metropoliteno operos teatro parodysime “Madame Butterfly„, bet pagrindas yra mūsų teatras“, - sakė G.Kėvišas.

1920 metais Kaune įkurta vadinamoji Operos ir dramos vaidykla, prie jos 1925 metais prisijungė baleto trupė.


Šiame straipsnyje: teatrasOperos ir baleto teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių