“Dr.Who Gyvai” – L.Somovas ir Jazzu grįžta su dainos premjera

Prestižinį MTV EMA apdovanojimą „nuskynusių“ Leono Somovo ir Justės Arlauskaitės-Jazzu mūsų platumose jau spėta stipriai pasiilgti. Palepinęs koncertais Jungtinėje Karalystėje gyvenančius tautiečius šis duetas su plačia autorine programa ant lietuviškos scenos užlips kone po trijų mėnesių pertraukos.

Savo sugrįžimą lapkričio 28 d., šeštadienį, L.Somovas ir Jazzu pažymės ne sostinėje, bet vėjų nugairintoje Klaipėdoje - klube „Dr.Who“.

Atėjusiųjų į koncertą laukia staigmena - naujos dainos pristatymas. Išskirtinę premjerą rengiančiam duetui ant scenos talkins jų geriausi draugai muzikantai: daugeliui melomanų puikiai pažįstami bosinės gitaros bei mušamųjų virtuozai Domas ir Marijus Aleksos.

Gyvą pasirodymą galima drąsiai vadinti geidžiamiausiu šį sezoną pajūryje. Iki šiol „Dr.Who“ klube ir terasoje vykę L.Somovo ir Jazzu koncertai tapo įrodymu, kad išskirtinės muzikos gerbėjų gretos pajūryje yra išties gausios.

„Pasirodymus Jungtinėje Karalystėje lydėjo sėkmė, įkvėpė atsipalaidavusi publika - esame pakiliai nusiteikę. Tikime, kad Klaipėdoje taip pat laukia geros nuotaikos mainai - šiltas ir jaukus koncertas“, - kalbėjo L.Somovas ir Jazzu.

Vokalistė prisipažino, kad Klaipėda jai yra gražiausias miestas Lietuvoje ir pasirodymai čia būna lygiai tokie pat šaunūs, kaip ir Vilniuje. „Tai du muzikaliausi miestai. Juose į mūsų koncertus susirenka žmonės, žinantys, ko ateina“, - tvirtino vokalistė.

MTV EMA statulėle šį rudenį apdovanoti albumo „Updated“ autoriai neužmigo ant laurų. Prodiuseris ir elektroninės muzikos atlikėjas L.Somovas klaipėdiečiams spalį surengė įsimintiną savo solinio albumo „No Batteries No Toys“ perklausą su vokalistu iš Senegalo Xuman. Daugiausiai Londone reziduojanti Jazzu taip pat pluša prie savo pirmojo solinio rinkinio, kurį melomanams tikisi pristatyti jau po Naujųjų.

Duetą neretai išskiriantys kilometrai - ne kliūtis brandinant kūrybinius sumanymus. Muzikos alchemikai Jazzu ir L.Somovas intensyviai triūsia prie naujų bendrų dainų.

Kvapą gniaužianti elektronika, netikėtos pop ir džiazo variacijos, pagardintos jausmingu, šiltu, lengvesniu už orą vokalu - vizitine dueto kortele tapusio skambesio Jazzu ir L.Somovas neketina atsisakyti, tačiau pabrėžia, kad eksperimentai yra tapę nuolatiniais jų palydovais. „Neturime tikslo kažką kardinaliai keisti. Savitas skambesys susidaro iš daugelio dalykų: mano dainavimo manieros, Leono skonio ir suvokimo apie elektroninę muziką, mūsų abiejų patirties. Visada smagu ieškoti ir tobulėti“, - kalbėjo Jazzu.


Šiame straipsnyje: dr. who

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių