Druskininkuose – pleneras „Soutine dienos 2012”

Lietuvos dailininkų sąjunga šią vasarą  jau penkioliktą kartą rengia tarptautinį dailininkų plenerą „Soutine dienos 2012”.

Kūrybinis tapybos simpoziumas, skirtas pasaulinio garso tapytojo litvako Chaimo Soutine atminimui, vyksta birželio 10–17 dienomis Druskininkuose (kūrybinė stovykla) ir vėliau Vilniuje (paroda), rašoma pranešime spaudai.

Projektas „Soutine dienos” pradėtas rengti siekiant pagerbti didį litvakų kilmės tapytoją Ch. Soutine. XX amžiaus pradžioje jis trejus metus studijavo tapybą Vilniuje, čia vyko vėliau Prancūzijoje išgarsėjusio menininko galutinis apsisprendimas tapti dailininku.

Po Ch. Soutine vėliava vykstantis pleneras ne tik padeda įsigilinti į šio dailininko kūrybą, bet ir atveria plačią kultūrinio bendradarbiavimo perspektyvą. Šiais metais plenere dalyvauja dailininkai iš Lietuvos, Lenkijos ir Baltarusijos: Silvija Drebickaitė, Jolanta Snežko, Jūratė Kazakevičiūtė, Aleksandras Vozbinas, Piotr Dondajewski ir Olga Kuznecova.

Pasak plenero kuratoriaus tapytojo Aleksandro Vozbino, kviestiniai dailininkai priklauso įvairioms meno mokykloms, skiriasi jų tapybinis braižas, tačiau meno kalba – universali. Galimybė bendrauti, keistis idėjomis, kurti drauge suteikia dailininkams naujų kūrybinių postūmių, dar kartą paliudija, kad kultūra yra nedaloma.

Plenero dalyvių meninis mąstymas yra vienaip ar kitaip paveiktas ekspresionistinių nuotaikų, būdingų Ch. Soutine.

Pleneras vyksta Druskininkuose.

Projektas „Soutine dienos“ apima ne tik dailininkų plenerus, bet ir mokslines konferencijas,  diskusijas viešoje erdvėje.

Popleneriniai dailininkų darbai bus eksponuojami Druskininkų vandens parko ekspozicijoje, parodos  atidarymas – birželio 16 d. 17 val. Vėliau paroda bus perkelta į Lietuvos dailininkų sąjungos galeriją.


Šiame straipsnyje: plenerasdailėkultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių