Druskininkų sanatorijoje karaliauja M. K. Čiurlionis

Viena Druskininkų sanatorija, minėdama čia gimusio M. K. Čiurlionio mirties 100 metines, subūrė menininkus ir siūlo iš naujo pažvelgti į menininko kūrybą.

Mikalojaus Konstantino Čiurlionio paveikslų ciklo „Zodiako ženklai“ motyvais įspūdingas skulptūras sukūrė dailininkai Edita ir Gintautas Ačai.

Aukštas skulptūras dailininkai gamino iš šiaudų ir tiksliai perteikė paveiksluose pavaizduotų žvaigždynų formas.

Tačiau menininkai Ačai gavo ir kitą nelengvą užduotį – Čiurlionio paveikslų motyvais papuošti poilsio centro vidų. Šaltosios keramikos žvakidės, kitos meninės detalės pagamintos iš natūralių Druskininkų apylinkėse augančių žolynų.

Sveikatos ir poilsio centre galima išvysti ir žinomiausių Čiurlionio dailės kūrinių – REX, Karalių pasaka ir kitų parodą. Ją surengė druskininkietis menininko Valdas Gilius.

„Yra nuostabu, kad verslas privatus kelia tokias iniciatyvas. Mums druskininkiečiams, kultūros kareiviams tiesiog privalu dalyvauti tokiuose projektuose. Manau, kad žmogus neturėtų ieškoti kultūros objektų Druskininkuose. Jam turi būti jie pateikti“, – sako menininkas V. Gilius.

UNESCO M.K. Čiurlionio metines buvo įtraukusi į atmintinų datų sąrašą. Lietuvoje muziejai iš fondų iškėlė iki šiol nematytų M. K. Čiurlionio darbų. Vokietijos Uzedomo saloje Čiurlioniui buvo skirtas   festivalis.


Šiame straipsnyje: Čiurlionis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių