„Draugų festivalio“ atlikėjų gretose – „Gus Gus“ ir „Čiulpuonėliai“

Rugpjūčio 14 d. Palangos paplūdimyje rengiamas „Draugų festivalis“ skelbia papildomas grupes – prie britų stileivų „Hurts“ bei lietuvaičių Manto ir „G&G Sindikato“ prisijungia islandų šokių muzikos grupė „Gus Gus“ ir parodijų trijulė „Čiulpuonėliai“. Vienos dienos „Draugų festivalis“, vyksiantis prie kurorto Centrinės gelbėjimo stoties, žada pašėlusiai draugiškas Žolinių pramogas, kurių pagrindiniu akcentu taps nepamirštamas koncertas su mylimiausiomis užsienio ir Lietuvos grupėmis.

Pagrindinė renginio žvaigždė - itin madingas šių laikų britų elektroninės muzikos grupė „Hurts“. Jų melancholiškas dainas „Wonderful Life“, „Stay“, „Better Than Love“ ir daugelį kitų yra girdėjęs turbūt kiekvienas, o atmintinai moka daugelis kokybiškos muzikos mėgėjų. Per pastaruosius keletą metų pabrėžtiniu santūrumu pagarsėjęs duetas tapo geidžiamiausia grupe didžiausiuose Europos festivaliuose – 2011 m. Didžiojoje Britanijoje vykusiame tradiciniame „Glastonbury“ festivalyje, kuriame apsilankė 135 tūkstančiai žmonių, „Hurts” pasirodymas buvo pripažintas geriausiu ir aplenkė net tokias pasaulines žvaigždes kaip „U2“, Beyonce ir „Coldplay”. 

Kita festivalio žvaigždė - žymi islandų elektroninės muzikos grupė „Gus Gus“. Išskirtine ekstravagancija garsėjančio kolektyvo pavadinimas gimė iš garsaus vokiečių režisieriaus Rainerio Wernerio Fassbinderio 1974 m. filmo „Baimė suvalgo sielą”, kuriame moteris gamina savo meilužiui kuskusą, jos lūpose skambantį kaip „gus gus“. Kaskart nenuspėjamus gyvus pasirodymus surengiančius menininkus galima pavadinti muzikinės eklektikos profesionalais – meistriškai miksuodami šokių muziką su elektronika, hiphopą su techno, fanką su house, jie nuolat eksperimentuoja ir nesiliauja drąsiai žaisti garsais. „Gus Gus” savo biografijoje turi 10 albumų, 19 singlų, jie sukūrė itin didelio populiarumo sulaukusias Bjork, „Depeche Mode”, „Moloko”, „Sigur Ros” kūrinių šokių versijas. Kartu su Bjork ir „Sigur Ros” ši grupė patenka į populiariausių pasaulyje Islandijos atlikėjų trijulę.

Poilsiautojų kraują kaitins ir lietuviškos grupės – smagų hiphopo bytą užsuks stilingas „G&G Sindikatas“, merginų širdis virpins romantiškas Mantas, o sveiką humoro dozę garantuos parodijų trijulė „Čiulpuonėliai“, sukūrusi savąją Europos krepšinio čempionato himno versiją „Jau nutilo sirgaliai“. 

„Neabejojame, kad „Draugų festivalyje“ rugpjūčio 14 dieną surasime bendrą kalbą ir ritmą su didžiule minia atostogautojų. Draugiškiems ir linksmiems žiūrovams  ruošiame specialią dainą, kuri taps vienos humoristinės akcijos himnu. Bus gerai! Ateikit!”, - ragino į Palangą besiveržiantis M-1 laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių