Drama „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ nominuota dviem Oskarams

Šiuo metu Lietuvos kino teatruose rodoma muzikinė drama „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ nominuota net dviem JAV Kino meno ir mokslo akademijoms apdovanojimams - „Oskarams“, rašoma pranešime spaudai.

Nominantus laimėti prestižinius apdovanojimus išrenka beveik 6 tūkstančiai JAV Kino meno ir mokslo akademijos narių. Šie apdovanojimai laikomi vienais prestižiškiausių kino pramonėje.

Juosta „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ šių metų „Oskaruose“ gavo net dvi nominacijas. Viena jų atiteko Michellei Williams, filme įkūnijančiai pagrindinį legendinės Holivudo kino žvaigždės Marilyn Monroe vaidmenį – ji nominuota Geriausios aktorės kategorijoje. Antrąją nominaciją filmui pelnė aktorius Kennethas Branaghamas, nominuotas Geriausio antro plano aktoriaus kategorijoje.

Abu aktoriai jau ne naujokai „Oskarų“ nominantų sąrašuose. K. Branaghamo sąskaitoje jau yra net keturios „Oskarų“ nominacijos, o M. Williams – dvi.

Filmas pasakojantis apie M. Monroe viešnagę Anglijoje sužavėjo ne tik JAV Kino meno ir mokslo akademijos narius. Juosta jau yra įvertinta ir 12 kitų apdovanojimų, įskaitant „Auksinį gaublį“. Jį Geriausios miuziklo/komedijos aktorės kategorijoje gavo M. Williams.

Raudonas kilimas kūrybinei filmo komandai bus nutiestas ir BAFTA apdovanojimuose. Juose filmas įvertintas net dvylika nominacijų.

„7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ – tai atviras, jaudinantis ir stulbinantis žvilgsnis į M. Monroe gyvenimą. Visuomet linksma ir flirtuojanti, neieškanti žodžio kišenėje, mylima visų – žiūrovų ir režisierių, geidžiamiausia Holivudo žvaigždė, nenužengianti nuo raudono premjerų kilimo. Tokią ją matė ir prisimena visas pasaulis. “7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ kviečia susipažinti su Marilyn be storo grimo sluoksnio ir Holivudo blizgesio – tokia, kokia buvo iš tiesų – charizmatiška ir įspūdinga, bet čia pat ir trapia it porcelianas.

Iškilminga „Oskarų“ ceremonija, kurios metu bus paskelbti laureatai, įvyks vasario 26 dieną.


Šiame straipsnyje: dramafilmasOskarainominacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių