„The Doors“ lyderiui J.Morrisonui panaikinti kaltinimai dėl nepadoraus elgesio

Legendinės JAV roko grupės „The Doors“ dainininkui velioniui Jimui Morrisonui ketvirtadienį buvo panaikinti prieš 41 metus iškelti kaltinimai dėl nepadoraus apsinuoginimo per vieną koncertą, pranešė Floridos pareigūnai.

Kadenciją baigiantis Floridos gubernatorius Charlie Cristas kreipėsi į specialų komitetą, ragindamas suteikti malonę mirusiai garsenybei.

„Su šiuo (teismo) sprendimu susiję daug prieštaravimų“, - sakoma Ch.Cristo pranešime, kuriame, be kita ko, pabrėžiama, jog dainininkas buvo suimtas tik praėjus keturioms dienoms po įtariamo nusižengimo.

„Šioje byloje kaltasis ar nekaltasis yra Dievo, o ne mūsų rankose. Štai kodėl šiandien prašau savo kolegų suteikti malonę Jimui Morrisonui“, - sakė gubernatorius.

Šiam prašymui komitetas vienbalsiai pritarė.

1969 metais J.Morrisonas buvo apkaltintas dėl penio apnuoginimo, visuomenės moralės įžeidimo ir kitų nusikaltimų, kai būdamas girtas koncertavo pietiniame Majamio priemiestyje Kokonat Grouve.

„Panašu, kad Morrisonas masturbavosi žiūrovų akivaizdoje, šūkavo nešvankybes ir viešai apsinuogino“, - tuo metu rašė dienraštis “The Miami Herald“.

Tačiau atlikėjas neigė šiuos kaltinimus ir apskundė teismo nutartį bei jam skirtą bausmę - šešis mėnesius sunkiųjų darbų.

Kai buvo paleistas už užstatą, J.Morrisonas, baimindamasis, kad vėl bus pasiųstas už grotų, išvyko į Prancūziją, nelaukdamas, kol bus išnagrinėta jo apeliacija.

Dainininkas mirė Paryžiuje 1971 metų liepą, būdamas 27 metų.

Kai kurie žinovai teigia, kad jis mirė nuo per didelės narkotikų dozės vieno naktinio klubo tualete, o kiti tvirtina, kad jog J.Morrisoną ištiko širdies smūgis, kai jis padauginęs narkotikų maudėsi vonioje.


Šiame straipsnyje: Jimas Morrisonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių