Donatas Montvydas: atostogos – ramybė ir laikas su artimaisiais

 

 

Prieš kelias savaites naują kūrinį „Norim dar“ pristačiusiam, populiariausiu šalies atlikėju šią vasarą vadinamam Donatui Montvydui tobulos atostogos asocijuojasi su ramybe. Tai nebūtinai reiškia gulinėjimą prie baseino egzotiniuose kraštuose. Neseniai pasibaigusias Donato atostogas Tatruose (Slovakijoje) vargu ar galima pavadinti ramiomis. Vaikinas laiką leido vietnamietiškų kovos menų stovykloje, kurioje treniruotės vyko 4 kartus per dieną ir vyravo griežta kariška atmosfera. „Mėgstu atsiriboti nuo rutinos. O tai visų pirma reiškia galimybę pailsėti psichologiškai, pabėgti nuo interneto, telefono ar krūvos žinučių per dieną“, – sakė Donatas.

Darbingus savaitgalius pajūryje leidžiantis atlikėjas kitomis dienomis Vilniuje įrašinėja naują kūrinį ir ruošiasi vaizdo klipo filmavimams. Jo vasara intensyvi kaip ir daugelio šalies muzikantų. Tačiau kad ir kokia įtempta dienotvarkė, Donatas sugeba rasti laiko ir mėgstamam sportui, ir poilsiui.

„Be sporto neįsivaizduoju savo gyvenimo, – sakė praeityje daug metų krepšinio treniruotes lankęs D.Montvydas, –  Aktyviai sportuoju bent 3-4 kartus per savaitę, jau nekalbant apie koncerto metu patiriamą fizinį ir emocinį krūvį. Todėl kai ilsiuosi, noriu jaustis saugus, ramus ir atsipalaidavęs“. Vaikinas prisipažino, kad tokią būseną pirmiausia atranda šeimoje ir su artimiausiais žmonėmis. „Graži vaikystė, saugūs namai ir tėvų santykių pavyzdys suformavo požiūrį, kad šeima yra pati didžiausia vertybė. Tie žmonės yra patys artimiausi, palaiko įvairiausiose situacijose ir taip sukuria tau saugumo jausmą pasaulyje. Todėl būdamas su šeima aš geriausiai pailsiu, jaučiuosi savimi. Liūdna, kad ne visiems gyvenime taip pasiseka“, –  mintimis dalinosi D.Montvydas.

Gegužės pabaigoje D.Montvydas tapo tarptautinio socialinio projekto „Hope Relay“ ambasadoriumi ir kartu su atlikėjais Jazzu ir Leonu Somovu surengė nemokamą gyvo garso koncertą SOS vaikų kaimuose gyvenantiems vaikams ir prie projekto prisijungusiems žmonėms. Specialiai projektui buvo sukurta išmaniesiems telefonams skirta programėlė „Hope Relay“, kurią parsisiuntę žmonės lėšas vaikams rinko sportuodami – eidami, bėgdami, važiuodami dviračiu.

„XXI amžiaus žmogus – nepasitikintis, viskuo abejojantis. Labdaros projektų – apstu, todėl darosi sunku susivokti, kuris iš jų tikras. Šis projektas sujungė būtent tai, kas man svarbu – aktyvų gyvenimo būdą ir šeimos vertybes. Iš tiesų, džiaugiuosi turėjęs progą prisidėti ir net galiu pasakyti „Ačiū“ už suteiktą galimybę padaryti gerą darbą“, – šypsojosi Donatas. Paklaustas, ko norėtų palinkėti be tėvų augantiems mažyliams, D. Montvydas kalbėjo filosofiškai: „Žmogaus prigimtis – mąstyti. Tai, kas padeda mums nepaklysti – sugebėjimas atskirti gerą nuo blogo. To ir linkiu šiems vaikams – analizuoti, pastebėti ir nuolat savęs klausti – „Ko noriu?“ ir „Kaip galiu tai pasiekti?“.

Visuomenės surinktas lėšas „Hope Relay“ projekto iniciatoriai paaukojo Lietuvos SOS vaikų kaimams. Visa labdaros suma siekia 55 tūkst. eurų, kurią sudaro ne tik projekto metu programėlės naudotojų uždirbti pinigai, bet ir kompanijos skirtos lėšos techninei įrangai įsigyti ir vaikų technologiniam švietimui, prisijungiant prie tarptautinės „Hope for Youth“ (liet. „Viltis jaunimui“) programos.

 


 

 

 

 

 

 

 


Šiame straipsnyje: Donatas Montvydas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių