„Disney“ klasika atgimsta naujomis formomis

Klasika tapusi pasaka „Gražuolė ir pabaisa“, patekusi į „Disney“ rankas, atgimė ne tik kino teatrų ekranuose, bet ir teatro scenoje. Sausio 13 d. pasaulio kino teatruose 3D formatu pasirodžiusi viena gražiausių meilės istorijų jau užkariavo animacinių filmų mėgėjų širdis, o tą pačią dieną Aliaskoje (JAV) teatro scenoje debiutavusi „Gražuolė ir pabaisa“ pelnė teatro kritikų palankumą.

Pirmąjį muzikinį animacinį filmą „Gražuolė ir pabaisa“ „Disney“ pasaulio kino teatrams pristatė dar 1991 metais. Tuometinis filmas gavo dvi Oskaro statulėles už „Geriausią dainą“ ir „Geriausią muziką“ bei tapo pirmuoju animaciniu filmu nominuotu „Geriausio metų filmo“ kategorijoje. Tokiu išliko iki pat 2009 metų, kuomet šią nominaciją pelnė kitas „Disney“ animacinis filmas – „Aukštyn“. „Gražuolei ir pabaisai“ taip pat priklauso 3 Auksiniai gaubliai, 5 „Grammy“ apdovanojimai bei eilė kitų.

Iki šių metų sausio 29 dienos šis filmas pasaulyje jau uždirbo kiek daugiau nei 418 mln. JAV dolerių ir yra vadinamas pelningiausiu iki šiol „Disney“ sukurtu animaciniu filmu. Prognozuojama, jog dėka kino teatruose pasirodžiusio animacinio filmo 3D formatu, šis uždarbis gerokai išaugs.

1994 metais miuziklas „Gražuolė ir pabaisa“ debiutavo Niujorko teatro širdyje – Brodvėjuje, kur pagrindinės herojės – Gražuolės – vaidmenį kurį laiką čia atliko visame pasaulyje puikiai pažįstama dainininkė Toni Braxton. Šis miuziklas Brodvėjuje buvo rodomas iki 2007 metų. Iš viso parodyti 5461 spektakliai, o tai leidžia šiam miuziklui užsitikrinti vietą tarp dešimties ilgiausiai Brodvėjuje per visą jo gyvavimo istoriją rodytų spektaklių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių