Didžioji „2 vyrai. 1 tiesa“ premjera Vilniuje sulauks išskirtinių svečių

Šį pentadienį, spalio 29 dieną, sostinėje įvyks didžioji monospektaklio „2 vyrai. 1 tiesa“ premjera, kuri jau buvo parodyta ne viename mažesniame Lietuvos mieste.

Jau žinoma, kad Vilniuje į sceną pas žiūrovus užlips „Domino“ teatro aktorius Juozas Gaižauskas. Aktorius prasitaria labai besidžiaugiąs artėjančiu didžiuliu ir labai svarbiu įvykiu bei jau žino premjeroje sulauksiąs ypatingų svečių.

„Spektaklis jau absoliučiai įsibėgėjęs, paleistas gyventi, dėl to esu tikras, kad didžioji premjera sostinėje pavyks kuo puikiausiai. Tikiu, kad ji nepaliks abejingų ir pradžiugins gilų, kokybišką spektaklį vertinančius žiūrovus, tarp kurių bus ir nemažai senų draugų bičiulių ir laukiamų svečių“, - teigia Juozas Gaižauskas.

Žinoma, kad premjeros „2 vyrai. 1 tiesa“ iš Kauno stebėti atvyks kultūrinio ir Lietuvos pop-pasaulio atstovai: Rytis Cicinas, Rolandas Skaisgirys, Marijonas Mikutavičius, Edgaras Lubys - Amberlife su drauge Živile Vaškyte ir kiti. Svečius itin intriguoja šio monospektaklio statusas – „kitokia“ komedija. Tačiau, pasak Juozo Gaižausko, apibūdinti nėra taip paprasta. „Tą nušvitimą, kuris įvyksta spektaklio metu, reikia patirti“, - teigia aktorius.

Sakoma, kad į spektaklio eigą yra įtraukiami ir spektaklio žiūrovai, teatro scena sukasi 360 laipsnių kampu, o vien puikūs atsiliepimai apie komediją neleidžia abejoti – Vilniaus laukia išskirtinė premjera.

Monospektalyje kitų parodymų metu žiūrovai galės išvysti ir charizmatiškąjį Sakalą Uždavinį, kuris taip pat nekantraudamas laukia pirmųjų savo pasirodymų.

„Labai laukiu savo pasirodymų komedijoje „2 vyrai. 1 tiesa“, nes tai spektaklis, rolė, projektas, kurio kitąsyk aktorius laukia visą gyvenimą, o mums su Juozu Gaižausku taip pasisekė jau dabar“, - teigia pakaitomis monospektaklyje su J. Gaižausku vaidinantis S. Uždavinys.

Spektaklį režisavo Augustinas Gricius, visų trumpai vadinamas „Guga“. A. Gricius Lietuvos televizijos padangėje puikiai žinomas kaip kultinės humoro laidos „Dviračio šou“ režisierius.
Taigi didžiulis juoko užtaisas garantuotas, o abejingų, kaip žada kūrybinė grupė, tikrai neliks.

Komedija pastatyta remiantis Jevgenijaus Griškoveco, žinomo šiuolaikinio rusų dramaturgo, labai populiaraus aktoriaus, muzikanto ir režisieriaus pjesę „Odnovremenno“ („Tuo pačiu metu“ – rusų k.). Dauguma Jevgenijaus Griškoveco pjesių – monospektakliai, kuriuos jis pats režisuoja, kuria dekoracijas ir vaidina. Rusijoje bilietus į šio dramaturgo, muzikanto, aktoriaus, kultinės teatro figūros spektaklius išperka akimirksniu. Graibstomos ir jo knygos bei muzikos įrašai.   

Komedijos „2vyrai.1 tiesa“ scenografu tapo „Auksinio kryžiaus“ laureatas, dailininkas Gintaras Makarevičius, scenografiją kūręs ne vienam „Domino teatro spektakliui, tarp jų ir stilingajai komedijai „Nuodėmių miestas“.

Spektaklio choreografiją kūrė talentingasis Šarūnas Kirdeikis. Žiūrovai gali būti tikri scenoje išvysią netikėtą, įtraukiantį ir užburianti vaizdo, judesio bei smagaus šou derinį.


Šiame straipsnyje: 2 vyrai. 1 tiesa

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių