Didžiausioje Klaipėdos salėje laukiama G.Paškevičiaus koncertų

Du koncertus padieniui Klaipėdos „Švyturio“ arenoje kitą savaitę surengs vienas populiariausių Lietuvos dainininkų Gytis Paškevičius.

Laukiama anšlago

Bemat ištirpus bilietams į numatytą G.Paškevičiaus jubiliejinio turo koncertą Klaipėdoje, organizatoriams teko tartis su atlikėju dar dėl vieno pasirodymo, nes norinčiųjų jį išgirsti gyvai buvo daugiau nei tikėtasi. Taip afišose atsirado kovo 8-oji. Ir dabar dainininkas su kaupu galės atiduoti skolą jo pasiilgusiems gerbėjams ir gerbėjoms Klaipėdoje.

Jam scenoje talkins Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Martyno Staškaus, berniukų choras „Dagilėlis“, vokalistė Gerda, saksofonininkas Tomas Botyrius, grupės „Crazy Crow“ ir „Capella A“.

Vienu metu žiūrovai scenoje matys daugiau kaip 100 atlikėjų. Gyvo garso koncerte bus pristatytos ne tik senos ir pamėgtos G.Paškevičiaus dainos, bet ir kūriniai iš jo naujojo albumo „Laiko traukiniai“. Šis albumas platinamas tik koncertų metu.

Praėjusį rudenį vienas populiariausių Lietuvos dainininkų G.Paškevičius šventė 50-ąjį gimtadienį ir kūrybinės veiklos 30-metį. Ta proga sumanė jubiliejinių koncertinį turą po didžiausias šalies koncertų sales – Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos pramogų arenas. Iki šiol nė vienas lietuvių atlikėjas nesiryžo koncertuoti tokiose didžiulėse salėse. G.Paškevičius – pirmasis Lietuvos atlikėjas, išdrįsęs lipti ant didžiųjų arenų scenos.

Kaip teigė organizatoriai, jo koncertuose Klaipėdoje ypatingas dėmesys bus skiriamas garso kokybei, apšvietimui, naujiems techniniams sprendimams. Anot jų, kiekvienas žiūrovas, nesvarbu, kur jis sėdės, puikiai girdės kiekvieną natą, galės mėgautis puikiu atlikėjo ir pritarančių dainininkų balsų skambesiu, išradingais šviesos sprendimais.

„Mane nustebino susidomėjimas mano jubiliejiniais koncertais. Išeini į sceną ir matai jūrą žmonių... Nesijaučiu viršūnėje. Tuomet pasidarai mažiukas ir jauti labai didelę atsakomybę, – įspūdžiais apie jau įvykusius jubiliejinius koncertus dalijosi G.Paškevičius. – Juk kiekvieną savaitę vyksta didžiuliai koncertai, aš jau nekalbu apie tuos baskovus, kurie, gėda pasakyti, gal Rusijoje ir daro šou, bet čia atvažiuoja ir apgaudinėja žmones. Esu įsitikinęs, kad Lietuvoje yra atlikėjų, kurie šimtą kartų geriau padarytų. Plius dainuotų lietuviškai. Manau, kad dabar bus stimulas kitiems muzikantams nebijoti padaryti tai, ką aš jau padariau ir ką padarysiu per koncertą Klaipėdoje.“

Grynas šiaulietis

Šiauliuose gimęs, augęs, giliai ir laimingai įleidęs šaknis publikos numylėtinis G.Paškevičius ten turi šeimą, per 20 metų gyvena su žmona Rugile, 19-mečiu sūnumi ir 11-mete dukra.

Tris dešimtmečius trunkanti dainininko karjera prasidėjo irgi Šiauliuose, kur jis iš pradžių grojo ir dainavo mokykloje, po to – klubuose ir restoranuose, vėliau porą metų koncertavo su kauniečių grupe „Oktava“, o 1989–1990 m. „apšildydavo“ Laimos Vaikulės pasirodymus visoje Sovietų Sąjungoje...

Solinę karjerą G.Paškevičius pradėjo 1991 m. Dalyvavo įvairiuose šalies festivaliuose, konkursuose bei muzikiniuose projektuose. Pripažintas geriausiu Lietuvos vokalistu „Bravo-94“apdovanojimuose, nominuotas Lietuvos roko ir popmuzikos premijoms „Bravo-95“ ir „Metai-95“ geriausio metų vokalisto titului. Jo atliekamą dainą „Tu vėjo paklausk“ radijo stotis „Laisvoji banga“ pripažino geriausia 1995 m. Lietuvos country muzikos daina. 1994 ir 1995 m. pramoginės muzikos festivaliuose „Nida“ G.Paškevičiaus sukurtos ir atliktos dainos „Winner“ (1994 m.) ir „Šiam pasauly“ (1995 m.) pripažintos geriausiomis.

Išleido 15 albumų

1993 m. „Tango“ studijoje G.Paškevičius įrašė savo pirmąjį albumą „Winner“, kuris buvo išleistas kasetės pavidalu. Kai kompaktinė plokštelė „Šiam pasauly“ (1994) pasirodė prekyboje su tokiais hitais kaip „Nueitas kelias“, „Somebody loves money“, „Winner“, „Šiam pasauly“, dainininkas nusprendė suburti ir muzikantų grupę, kurios pusę sudarė „Pelenų“ muzikantai – Vaidas Taurinskas (būgnai) ir Gintas Banys (boso gitara), gitaristas Romas Rainys, kiek vėliau prisijungė klavišininkas Raimundas Dauginas.  Netrukus G.Banį pakeitė Sergejus Sopelevas, su kuriuo G.Paškevičius 1996 m. įrašė albumą „Viskas liks“. Prie grupės taip pat prisijungė ir vienu geriausių šalies gitaristų laikomas Martynas Kuliavas, kuris specialiai Gyčiui parašė ir keletą dainų. Ypač išgarsėjo jo kūrinys „Kalėdos“, 1996 išleisto albumo „Viskas liks“, 1997 m. pasirodžiusių „Baladžių draugams“ hitai „Tu vėjo paklausk“, „Žarija“ ir kiti.

1994–1997 m. galima būtų drąsiai vadinti auksiniais G.Paškevičiaus karjeros metais – atlikėjo dainas mielai grojo radijo stotys, o albumus graibstyte graibstė jo muzikos gerbėjai. „Tokia muzika dar buvo paklausi, nes dar nebuvo į visur įsiterpę „diskotekininkai“, t.y. šokių muzikos atstovai“, – prisimena dainininkas.

1999 m. pasirodė ir didžiulio populiarumo sulaukė rusiškų romansų albumas „Dvacat dnej v Sankt Peterburge“ (liet. – „Dvidešimt dienų Sankt-Peterburge“), kurį G.Paškevičius įrašė su Inga Valinskiene. Po trejų metų pasirodė G.Paškevičiaus albumas „Susapnuok mano meilę“ (2002), kurį dainininkas įrašė Šiauliuose, padedant šiauliečiams muzikantams. 2003 m. sekė dar vienas albumas „Visam pasauliui atviri langai“, jį G.Paškevičius taip pat įrašė Šiauliuose.  2004 pasirodė rinktinis G.Paškevičiaus albumas „Nueitas kelias“, 2005 m. – antroji rusiškų romansų albumo dalis „Dvacat dnej v Sankt Peterburge 2“, 2006 m. – „Ten“, 2007 m. – „Langas į tavo širdį“, 2008 m. – „Kelias į tavo širdį“, 2010 m. G.Paškevičiaus kūrinių albumas papildė LRT auksinę kolekciją, o jubiliejiniais dainininko metais 2011-aisiais pasirodė kompaktinė plokštelė „Laiko traukiniai“.

G.Paškevičiaus jubiliejinio turo koncertai Klaipėdos „Švyturio“ arenoje (Dubysos g. 10) – kovo 8 ir 9 d. 19 val. Bilietai – po 53–93 Lt, platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių