D.Fletcherio režisūrinį debiutą lietuviai išvys anksčiau nei britai

Kino mylėtojams žinomas po vaidmens Guy Ritchie filme „Lok, stauk arba šauk“ garsus britų aktorius ir režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras Dexteris Fletcheris po šio penktadienio čia bus žinomas ir kaip režisierius. Jau šį penktadienį lietuviai turės galimybę pamatyti D.Fletcherio filmą „Pašėlęs Bilas” (Wild Bill) ir pabendrauti su pačiu juostos kūrėju bei vienu iš filmo aktorių Will Poulter. Puikiai prestižinių kino festivalių įvertinto režisūrinio debiuto premjera „Kino pavasaryje“ įvyks pirmiau nei D.Britanijoje.

„Šio kūrėjo lietuviams pristatinėti jau nereikia. Dexteris Fletcheris Lietuvoje – mylimas ir visada laukiamas, tad net neabejojame, kad „Kino pavasario“ žiūrovai nepraleis jo dovanojamos išskirtinės progos pamatyti „Pašėlusį Bilą“ pirmiau nei D.Fletcherio tautiečiai. Tad kviečiu visus į šventinę premjerą ir susitikimą su debiutuojančiu režisieriumi bei juostoje vaidinusiu aktoriumi Will'u Puolter'iu, kurie atskrenda čia vienai dienai, kad galėtų pristatyti savo naujausią darbą kine,“ - džiaugiasi „Kino pavasario“ direktorė Vida Ramaškienė.

Įdėmesni „Kino pavasario“ lankytojai pamena – D.Fletcheris buvo pirmojo konkurso „Nauja Europa –Nauji vardai“ žiuri pirmininkas. Šiais metais festivalyje jis pereina į kitą barikadų pusę, debiutuoja kaip režisierius.

„Svajojau režisuoti nuo to laiko, kai buvau mažas. Kartu su broliu kurdavome filmus su maža filmavimo kamera, tačiau iki šiol niekada neturėjau galimybės tuo užsiimti rimtai,” – apie išsipildžiusią svajonę pasakoja charizmatiškasis D. Fletcheris.

Kaip filmą pristato pats režisierius, „Pašėlęs Bilas” pasakoja apie vyrą, kuris taip ir nesuaugo, bei berniuką, kuris buvo priverstas suaugti anksčiau laiko. Po aštuonerių metų, praleistų kalėjime, Bilas grįžta į savo namus, kuriuose randa savo 11 ir 15 metų sūnus, motinos paliktus likimo valiai. Nors ilgai nematytas tėvas sutinkamas su pykčio kartėliu, socialinės rūpybos susidomėjimas šia šeima priverčia Bilą kuriam laikui pasilikti namuose.

Sukaupęs didžiulę aktorystės patirtį kino aikštelėje, D. Fletcheris, regis, puikiai žino, kaip išgauti geriausią aktorių pasirodymą. Kritikai puikiai įvertino pagrindinių aktorių Charlie Creed-Miles, Will Poulter ir Liz White vaidybą. Režisierius džiaugėsi, kad dauguma filme vaidinusių aktorių yra jo geri draugai, sutikę nusifilmuoti ne dėl viliojančio honoraro, bet dėl bičiulystės ir patikusios filmo idėjos.

Deksterio Flečerio režisūrinis debiutas jau susilaukė itin teigiamų kino kritikų atsiliepimų ir puikių įvertinimų tarptautiniuose filmo festivaliuose. San Sebastiano kino festivalyje „Pašėlęs Bilas” laimėjo jaunimo simpatijų prizą. Kokių vertinimų charizmatiškasis, artimai su Lietuva susijęs britas  sulauks iš „Kino pavasario" publikos, jau bus galima imti stebėti nuo šio penktadienio, prasidėjus didžiajam festivalio atidarymo savaitgaliui.

Šventinė „Pašėlusio Bilo” premjera bei susitikimas su pačiu režisieriumi Dexteriu Fletcheriu ir  kylančia britų kino žvaigžde Will'u Poulter'iu įvyks šį penktadienį, kovo 16 dieną, 21.30 val. kino teatre „Forum Cinemas Vingis”.


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių