Dešimt neištikimybės požymių: kaip pagauti neišitikimą partnerį?

Jūsų santykiai atrodo stiprūs ir nuostabūs, bet kas jeigu grįžę namo ir prisėdę prie kompiuterio rastumėte dviprasmišką elektroninį laišką, kurį jūsų partneris išsiuntė bendradarbei? Britė Charlotte Ward, parašiusi knygą apie neištikimybę, turi ką patarti, rašo laikraštis „The Times“.

Išradingumui ribų nėra

Mylimo žmogaus neištikimybė yra košmaras, kurio kiekvienas tikisi išvengti. Bet jeigu Ashley Cole‘as gali meluoti žmonai Cheryl, o Jude‘as Law – būti neištikimas Siennai Miller, ar protinga saugoti olimpinę ramybę?

Didžiojoje Britanijoje neseniai atlikta apklausa parodė, kad kas dešimtas britas ryžtųsi slaptam romanui, jeigu būtų tikras, kad išvengs nemalonumų. 12 proc. respondentų teigė, kad melavo sutuoktiniui arba sutuoktiniui, o trečdalis prisipažino, kad artimai bendraudami su vienu žmogumi miegojo su kitu.

Jeigu statistika rodo, kad išdavystė tapo įprasta, tuomet kaip sužinoti, kad partneris meluoja?

Kai Ch.Ward ieškodama medžiagos savo knygai paprašė draugų pasidalinti karčia patirtimi, ją užvertė laiškais. Viena jauna moteris papasakojo, kaip jos vyras iš pradžių fotografavo butą, o po to slėpė jos daiktus, kad apsimetęs viengungiu galėtų pasikviesti į svečius meilužę. Vėliau remdamasis nuotraukomis jis sudėdavo visus daiktus į savo vietas. Bėda ta, kad išradingas vyriškis pamiršdavo ištrinti nuotraukas.

Kita mergina tualete atsitiktinai išgirdo pokalbį apie savo draugo neištikimybę. O viena moteris grįžusi namo po kelių dienų išvykos rado baltojo vyno likučių, nors jos širdies draugas gėrė tik raudonąjį. Netrukus ant paklodės ji rado kitos moters plaukų.
Visi šie mergišiai dar prieš demaskuojami pradėdavo elgtis neįprastai. Nors nėra tikslaus recepto, kaip išvesti į dienos šviesą neištikimą partnerį, tam tikri požymiai gali padėti atskleisti nemalonią tiesą.

1. Ar būna nekaltas flirtas?
Daugeliui teko atlaikyti kiek ilgesnį žvilgsnį, nei reikalauja mandagaus pokalbio taisyklės, arba pajusti tarsi atsitiktinį prisilietimą prasilenkiant bare. Ir štai netikėtai jis pasirodo esąs vienas iš tų niekšų, kurie mėgsta trumpalaikius romanus su kitomis merginomis, bendradarbėmis. Lengva pastebėti, kai į tokią istoriją įsivelia draugė. Bet ar įmanoma pamatyti, kad tai nutiko jums?

Jeigu partneris tikrai yra jums atsidavęs, didžiąją dalį savo akių dėmesio jis turėtų skirti būtent jums, o ne kam nors kitam. Karšto kraujo vyrai visuomet pakelia uodegą pamatę priešingos lyties atstovę, bet jeigu jūsų draugas geidulingai žiūri į kiekvieną pro šalį praeinančią moterį, vertėtų sunerimti.

2. Jis nepaleidžia iš akių mobiliojo telefono
Šiuolaikinių technologijų dėka labai lengva užmegzti slaptą romaną. Elektroninis paštas, mobilieji telefonai, pokalbių programos, socialinių tinklų portalai – visa tai melagiams sukuria tikrą rojų.

Taigi jeigu jis nepaleidžia iš akių mobiliojo telefono, nuolat būna įsijungęs tylos režimą, išeina pakalbėti telefonu į kitą kambarį arba jums priartėjus staigiai keičia interneto puslapį, tai reiškia, kad jis kažką slepia.

Viena Ch.Ward kalbinta moteris sakė: „Mano neištikimas draugas nuolat pasiimdavo mobilųjį telefoną eidamas į tualetą arba vonią.“ Kam reikalingas toks slaptumas, jeigu žmogus neturi ką slėpti?

3. Jis pradėjo gražintis
Santykiams nusistovėjus, dauguma moterų pradeda kiek atsainiau žiūrėti į savo išvaizdą. Jos kartais nepastebi, kad apatiniai nedera, mažiau laiko skiria makiažui ir kartais pamiršta nusiskusti kojas. Lygiai taip pat elgiasi ir vyrai. Jie pradeda nešioti nelygintus marškinius, užsiaugina barzdą, pilvą.

„Jis greičiausiai meluoja, jeigu iš apsileidėlio pavirto į tokį vyrą, kokį sutikai jį pirmą kartą, – pradėjo mankštintis, rūpintis plaukais ir savo kvapu“, – pasakojo viena apgauta moteris. Taigi jeigu jis pradeda stengtis dėl savo išvaizdos, vertėtų sunerimti.

4. Jo elgesys pasidarė įtartinas
Kai kurie žmonės puikiai moka meluoti, bet dauguma visgi yra prasti aktoriai. Kūno kalba gali išduoti melagį. Jis kalbėdamas prisidengia burną, kasosi nosį arba vengia žiūrėti jums į akis – visa tai yra klasikiniai melo požymiai.

5. Jis dažnai dingsta
Turėti du partnerius nėra lengva, nes para turi tik 24 valandas. Jeigu jis dažnai neatsiliepia telefonu ir nenoriai pasakoja, kur buvo, laikas pradėti nerimauti.

„Mano draugas niekuomet nebuvo itin punktualus, bet staiga jis pradėjo labai vėluoti. Pažadėjęs būti po pusvalandžio, ateidavo po trijų valandų“, – skaudžia patirtimi su Ch.Ward dalijosi viena moteris.

Jeigu vyras negali paaiškinti, kur užtruko, vadinasi, jis priklauso ne vien jums.

6. Jis ėmėsi namų ruošos
Anksčiau jis tik po skandalo sutikdavo paimti į rankas dulkių siurblį, o paklodžių keitimas dažniau, negu kartą per mėnesį, atrodė ekstravagantiškai. Kodėl jis dabar pakeitė paklodę savaitės viduryje? Ir kodėl įdėjo savo marškinius į skalbimo mašiną, o ne numetė ant grindų, kaip įprastai?

Ar galėjo jo higienos standartai pasikeisti per vieną naktį? O gal jūs užuodžiate kažką negera?

7. Jis pasidarė pernelyg dėmesingas
Dauguma vyrų būna mandagūs ir dėmesingi savo draugėms. Tačiau kaltės jausmas daro tikrus stebuklus ir gali priversti melagį elgtis pernelyg meiliai. Netikėtos puokštės turėtų sukelti įtarimą, ypač jeigu anksčiau jų sulaukdavote tik per šventes.

8. Jis neprisileidžia jūsų arti
Vieni melagiai gali nužudyti nieko neįtariančias partneres malonėmis, o kiti, atvirkščiai, atitolsta ir tampa santūrūs. Jie raukosi, kai tenka gulti kartu į lovą, ir pyksta dėl menkiausios smulkmenos.

„Mano vyras pradėjo pernelyg jautriai reaguoti į paprasčiausius klausimus, kad ir tokius: „Ar tau buvo smagų praėjusią naktį?“ Jis atrėždavo: „Dėl Dievo meilės, kodėl nuolat mane tikrini?“, – pasakojo apgauta moteris, minima Ch.Ward knygoje.

Gal jis pyksta dėl to, kad jūs nesate ji?

9. Jis verčia kitus žmones jaustis nepatogiai
Melagiams kartais norisi nusivalyti nuodėmę, pasidalinus savo maža paslaptimi su artimiausiais ir brangiausiais. Bet tai dar nereiškia, kad ir tas, kuris išklausys jo išpažintį, irgi pasijus geriau.

„Kai mano draugas turėjo kitą merginą, aš pastebėjau, kad jo tėvai pradėjo elgtis draugiškai, bet labai įtartinai, nes kažką žinojo ir jautėsi nepatogiai, – pasakojo dar viena Ch.Ward knygos herojė. – Taip pat pastebėjau, kad jis nori mane atriboti nuo savo draugų.“

Jis gali išlaikyti pokerio lošėjo veido išraišką, bet ar jo draugai sugebės neišsiduoti?

10. Kartais nebūna jokių požymių
Kartais gyvenimo kelyje pasitaiko tikrų sukčių, patologinių melagių, sugebančių bet ką apsukti aplink pirštą. Tačiau yra daugybė vyrų, kurie niekuomet nesiryžtų išdavystei.

Vienas Ch.Ward kalbintas vyras pasakė: „Ilgai draugaujant visuomet atsiranda galimybių nukrypti į kairę, bet mes galime vadovautis protu ir jausmais, o ne vien instinktais. Tuo ir skiriamės nuo gyvūnų. Taip, mes turime galimybių meluoti, tačiau monogamija anksčiau ar vėliau atneša nuostabių vaisių. Tu supranti, kad kartu sukūrėte kažką nuostabaus ir pasiekėte žymiai daugiau, nei pasiektumėte pavieniui arba su keliais partneriais.“

Taigi jeigu nepastebite jokių išdavystės požymių, galbūt, jūsų partneriui tai net nešautų į galvą. Tuomet galite padėkoti likimui.


Šiame straipsnyje: neištikimybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių