„Dėdė Vania“ rusiškai

Lietuvoje vieši Maskvos teatras „Mossovet“, kuris trečiadienį, gruodžio 16-ąją, 19 valandą, Ūkio banko teatro arenoje parodys spektaklį „Dėdė Vania“.

Antono Čechovo „Dėdė Vania“ laikoma viena geriausių pasaulio dramaturgijos pjesių. Dar vieną jos interpretaciją kartu su Maskvos teatru „Mossovet“ parengęs ir spalio pabaigoje Maskvoje pristatęs režisierius Andrėjus Končialovskis šiemet atšventė savo 70-metį. Jis filmuoja Rusijoje ir JAV, yra daugelio prestižinių kino apdovanojimų laureatas, triskart nominuotas „Oskarui“, tačiau skiria laiko ir teatro pastatymams, rašoma pranešime spaudai.

1970 metais Andrėjus Končialovskis sukūrė ir to paties pavadinimo filmą, kuris pelnė daug tarptautinių kino festivalių apdovanojimų.

Andrėjus Končialovskis yra pastatęs operas „Evgenijus Oneginas“ ir „Pikų dama“, kurios buvo rodytos „La Scala“ ir Paryžiaus Bastilijos operos scenose, „Karas ir taika“ – „Metropolitan Opera“ ir Marijos teatre.

Režisieriaus „portfelio“ – ir dramos spektakliai: „Karalius Lyras“ Varšuvoje su Danieliu Olbrychskiu, Augusto Strindbergo „Freken Julija“ Maskvos teatre, Antono Čechovo „Žuvėdra“ Paryžiaus teatre „Odeon“ ir „Mossovet“ teatre Maskvoje.


Andrėjus Končialovskis sukūrė filmus „Pirmasis mokytojas“, „Dvaro lizdas“, „Romansas apie įsimylėjusius“, „Sibiriada“, „Mari mylimieji“ (su Nastassja Kinski), „Tango ir Kešas“ (su Sylvesteriu Stallone), „Pabėgęs traukinys“ (įrašytas į pasaulinę kino enciklopediją).

1977 metais Maskvos kino festivalyje Andrėjus Končialovskis gavo prizą už indėlį į pasaulinę kinematografiją.

Gruodį Vilniuje rodomas dar vienas „Dėdė Vania“ – Jaunimo teatre.


Šiame straipsnyje: dėdė vania

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių