Daugiausiai BAFTA nominacijų gavo politinė drama „Linkolnas“

Steveno Spielbergo (Stiveno Spilbergo) politinė drama „Linkolnas“ (Lincoln), hitu tapusio miuziklo „Vargdieniai“ (Les Miserables) kino versija ir Ango Lee (Ango Li) „Pi gyvenimas“ (Life of Pi) gavo daugiausiai BAFTA nominacijų, kurios trečiadienį buvo paskelbtos Londone.

Visos trys juostos varžysis šių britų kino apdovanojimų geriausio filmo kategorijoje, drauge su Kathryn Bigelow (Ketrin Bigelou) filmu apie Osamos bin Ladeno medžioklę „Taikinys #1“ (Zero Dark Thirty) ir Beno Afflecko (Beno Afleko) drama apie Irano įkaitus „Argo“.

„Linkolnas“ iš viso gavo 10 BAFTA, kurie laikomi „Oskarų“ pranašais, nominacijų, tarp jų - geriausio aktoriaus nominaciją Danieliui Day-Lewisui (Danieliui Dėjui-Liuisui), geriausio antrojo plano aktoriaus nominaciją Tommy Lee Jonesui (Tomiui Li Džounsui) ir geriausios antrojo plano aktorės nominaciją Sally Field (Sali Fild), nors paties S.Spielbergo nėra tarp pretendentų į BAFTA geriausio režisieriaus garbę.

Su D.Day-Lewisu varžysis Hugh Jackmanas (Hju Džekmanas), suvaidinęs „Vargdieniuose“, kurie iš viso buvo nominuoti devyniose kategorijose, tarp jų - geriausios antrojo plano aktorės kategorijoje už Anne Hathaway (En Hatavėj) darbą ir geriausio britų filmo kategorijoje.

„Pi gyvenimas“ taip pat turi devynias nominacijas, tarp jų - geriausio režisieriaus nominaciją Angui Lee, kuris varžysis su K.Bigelow, B.Afflecku, Quentinu Tarantino (Kventinu Tarantinu), pristačiusiu „Ištrūkusį Džango“ (Django Unchained), ir Michaeliu Haneke, režisavusiu filmą prancūzų kalba „Meilė“ (Amour).

Javieras Bardemas (Chavjeras Bardemas) už piktadario vaidmenį naujausiame ir didžiausios sėkmės sulaukusiame bondiados filme „Operacija “Skyfall" (Skyfall) gali tapti geriausiu antrojo plano aktoriumi. Iš viso šis filmas nominuotas aštuoniose kategorijose, tarp jų - geriausios antrojo plano aktorės, kuria pretenduoja tapti Judi Dench (Džudi Denč), ir geriausio britų filmo.

BAFTA apdovanojimų įteikimo ceremonija įvyks vasario 10 dieną Londono Karališkojoje operoje.


Šiame straipsnyje: BAFTAkinasfilmas Linkolnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių