Daugiausia BAFTA nominacijų gavo „Artistas“

Nebylus filmas „Artistas“ (The Artist) antradienį gavo daugiausiai BAFTA nominacijų - net 12, bet nuo jo tik viena nominacija atsilieka britų filmas apie Šaltojo karo šnipus „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ (Tinker Tailor Soldier Spy).

Visai šeimai skirtas Martino Scorsese (Martino Skorsezės) nuotykių filmas „Hugo“ gavo devynias nominacijas, „7 dienos ir naktys su Marilyn Monroe“ (My Week With Marilyn) - šešias, o „Tarnaitė“ (The Help) ir „Karo žirgas“ (War Horse) - po penkias.

Kaip ir tikėtasi, geriausios aktorės kategorijoje nominuota Meryl Streep (Meril Strip), suvaidinusi buvusią britų ministrę pirmininkę Margaret Thatcher (Margaret Tečer) juostoje „Geležinė ledi“ (The Iron Lady). Dėl šio vaidmens aktorė laikoma ir favorite „Oskarui“ laimėti.

Geriausio aktoriaus kategorijoje varžysis Bradas Pittas (Bradas Pitas), vaidinantis filme „Žmogus, pakeitęs viską“ (Moneyball), Gary Oldmanas (Garis Oldmanas) iš „Bastūno, Siuvėjo, Kareivio, Šnipo“, George'as Clooney (Džordžas Klunis), vaidinantis „Paveldėtojuose“ (The Descendants), „Artistas“ Jeanas Dujardinas (Žanas Diužardenas) ir Michaelas Fassbenderis (Maiklas Fasbenderis) iš „Gėdos“ (Shame).

Geriausio filmo apdovanojimas atiteks „Artistui“, „Paveldėtojams“, „Važiuok“ (Drive), „Tarnaitei“ arba „Bastūnui, Siuvėjui, Kareiviui, Šnipui“.

BAFTA - garbingiausių britų kino apdovanojimų - nominacijos buvo paskelbtos savaitė prieš „Oskarų“ nominacijas. BAFTA apdovanojimai bus įteikti Londone vasario 12 dieną.


Šiame straipsnyje: filmaiBAFTA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių