Dainininkas Stingas simfoninę lyriką iškeitė į roko energiją

Liepos 31-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertuosiantis garsusis britų dainininkas Stingas griauna įspūdį, kurį paliko dvejus metus vykusios „simfoninės“ jo gastrolės. Koncertų turo „Back To Bass“ pasirodymai, anot kritikų ir gerbėjų, priverčia žiūrovus jau nuo pirmosiomis minutėmis pakilti nuo kėdžių – ramiai linguojant klausytis šių pasirodymų yra tiesiog neįmanoma.

Gastrolėmis savo solinės karjeros retrospektyvą „25 Years” pristatantis atlikėjas praėjusį savaitgalį atvyko į Europą, kur po koncertų serijos JAV savo pasirodymais džiugins daugelio didmiesčių publiką.

„Jau po pirmos dainos aišku, kodėl Stingas yra muzikos legenda, į kurios koncertus bilietai išperkami visame pasaulyje“, - prieš porą savaičių Stingo koncertą tokiais žodžiais aprašė leidinys „Metro New York“.

Daugiau nei dviejų valandų koncerte skamba per 20 dainų, tarp kurių – populiariausi Stingo solinės karjeros laikotarpiu ir anksčiau su grupe „The Police“ sukurti hitai bei keli iki šiol retai „gyvai“ skambėję kūriniai.

Pernai ir užpernai atlikėjas gastroliavo su simfoniniu orkestru, tačiau šiuo metu vykstančių jo koncertų nuotaika – visai kitokia.

„Dvejus metus Stingas buvo ramus, tačiau dabar jis rengia kur kas greitesnio tempo šou“, - pastebėjo leidinys „The Examiner“.

Kad šie koncertai – puiki galimybė ne tik išgirsti pamėgtas dainas, bet ir pašokti, Stingo gerbėjams sako juose skambančių dainų pavadinimai - „All This Time“, „Every Little Thing She Does Is Magic“, „Next To You“, „King Of Pain“, „Desert Rose“ ir daugybė kitų.

Visa tai atliekama su roko energija, kiek primenančia Stingo 2006-ųjų gastroles „Broken Music“, kurių metu jis lankėsi Vilniuje.

„Puikus derinys. Klasikinis Stingas – vieną akimirką jis taip trinkteli, kad tu niekaip negali ramiai sėdėti vietoje, o kartais prisimena lyriką, tada norisi kišenėje paieškoti popierinės nosinaitės“, - po vieno „Back To Bass“ turo koncertų Stingo interneto svetainėje rašė susižavėjęs gerbėjas.

Laiko patikrintas dainas Stingas atlieka su grupe, kurią jo kūrybos mylėtojai jau atvirai vadina bene geriausia iš visų, kurias atlikėjas buvo subūręs per visą savo karjerą. Tarp jos narių – ilgametis Stingo bendražygis gitaristas Dominicas Milleris ir vienas garsiausių pasaulyje džiazo būgnininkų Vinnie Colaiuta. Kiekvienas grupės narys koncerte turi galimybę atlikti solinę partiją, pats Stingas groja sena bosine gitara. Visi iki šiol įvykę turo koncertai baigėsi ne mažiau nei dviem bisais.

Internete jau gyvai aptarinėjami ir Stingo juokeliai – gastrolėms pagamintus marškinėlius puošia užrašas „Nėra religijos, išskyrus seksą ir muziką“. Tai – eilutė iš vienos Stingo dainos.

Tikintiems gerbėjams dėl to jau kilo klausimų, tačiau Stingas kiekviename koncerte šelmiškai paaiškina, kad seksas ir religija, jo nuomone, yra labai artimai susiję, tik apie tai kažkodėl vengiama kalbėti.

60-ąjį gimtadienį neseniai šventęs atlikėjas, kurio tikrasis vardas – Gordonas Sumneris, toliau demonstruoja, kad turi puikų humoro jausmą, be to, išlieka svarbus žaidėjas šiuolaikiniame muzikos ir technologijų pasaulyje.

Internete jau porą mėnesių įsigyti jo įrašytą lopšinę iš itin populiaraus šių metų filmo „Bado žaidynės“, o šią savaitę dainininką pasiekė džiugi žinia – nemokama „iPad“ skirta programėlė, kuria pristatomas Stingo rinktinis albumas „25 Years”, laimėjo prestižinį „Kanų liūtų“ apdovanojimą už vaizdo dizainą ir estetinį sprendimą.

Bilietais į Stingo pasaulinio turo „Back To Bass“ pasirodymą „Žalgirio“ arenoje prekiaujama Ticketpro.lt bei „Bilietų pasaulio“ kasose ir interneto svetainėse.

Ištrauka iš Stingo gastrolių „Back To Bass“ koncerto - atlikėjas su grupe dainuoja kūrinį „Demolition Man“:


Šiame straipsnyje: Stingasrenginiai Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių