A. Dainavičius televizijoje pasirodys kitokiu amplua

Jau vasario pabaigoje LNK eteryje startuos visiškai naujos kokybės lietuviškas serialas „Kriminalistai”, kuriame pagrindinį vaidmenį – žmogžudysčių skyriaus vyr. tyrėją Adomą Raščių - vaidina Nacionalinio dramos teatro aktorius Algirdas Dainavičius. LNK televizijos žiūrovams jis gerai pažįstamas iš nuotaikingų „Dviračio šou” personažų. Tačiau seriale aktorius pasirodys visai kitokiu amplua.

Vienas faktorių, kodėl darbų stoka nesiskundžiantis aktorius sutiko kurti pagrindinį vaidmenį didelės apimties seriale ir buvo tas, kad tokio personažo jam dar niekada neteko vaidinti.

„Sugundė ir tai, kad šis serialas filmuojamas kaip kino filmas - su kino optika, daugybe dublių įvairiais rakursais, vėliau montuojant tai suteikia daug dinamikos. Be to, čia surinkta labai profesionali komanda. Ir scenarijų perskaičiau su malonumu”, - teigia A.Dainavičius.

Aktorius įspėja, kad jo įkūnytas žmogžudysčių skyriaus tyrėjas A.Raščius nebus tipinis kovinių filmų herojus. „Nepatinka man holivudiniai vyrukai, sugebantys kulka pataikyti skrendančiai musei į akį ir nuo kurių žvilgsnio gražuolės masiškai krenta po kojomis. Adomą stengiuosi vaidinti profesionalą – darboholiką, į kiekvieną bylą žiūrintį kaip į šachmatų partiją. Jis, kaip ir visi žmonės, būna ir neišsimiegojęs, ir ne ta koja iš lovos išlipęs. Kartais klystantis, besinervinantis. Kartais laidantis profesinius juokelius. Ir vienišius”, - pristato A. Dainavičius.

A. Raščius neretai kliaujasi intuityvia nuojauta. Aktorius – taip pat. „Kartais kokioje nors gyvenimo situacijoje kažkas lyg pakužda teisingą sprendimą. O būna, kad pakuždėjęs paskui sako: „Pajuokavau...”, – šypteli A.Dainavičius.

Tyrėjas A.Raščius šypsosi rečiau. Užtat jo gilios rudos akys ypač įtaigios jautriose serialo vietose – kai jaunam tėveliui tenka pranešti, jog žuvo žmona ar paguosti motiną, ligoninės koridoriuose draskomą skausmo dėl peršauto sūnaus. „Tokios scenos – sunkesnės. Tačiau stengiuosi įsivaizduoti, kaip tai darytų kriminalistai”, - atskleidžia A.Dainavičius.

Šią profesiją jis nuoširdžiai gerbia. „Man ji panaši į chirurgų - reikalaujanti susikaupimo, šaltakraujiškumo, pasitikėjimo savo jėgomis, talento, apskaičiavimo, nes klaidos kaina gali būti didžiulė”, - sako jau vasarį LNK eteryje pasirodysiančio naujojo LNK serialo „Kriminalistai” aktorius A. Dainavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių