Dailės ir laiškų albumas neša viltį

Sunkiausios kančios ir šviesiausios vilties istorija - dailės ir laiškų albumas „Laiškai (iš)gyvenimo“, prieš du mėnesius pasirodęs ir labai šiltai sutiktas sostinėje, šią savaitę pasieks uostamiestį.

Klaipėdoje sumanytas neįprastas - teatralizuotas šio leidinio pristatymas. Albume publikuojamus laiškus mažu spektakliu pavers Klaipėdos dramos teatro aktoriai Jolanta Puodėnaitė ir Edvardas Brazys. Jų pasirodymą muzika papildys styginių kvintetas, vadovaujamas Zigmanto Brazausko (Z.Brazauskas - smuikas, Audronė Jurkonytė - smuikas, Auksė Kaziukaitienė - altas, Jurgis Karbauskas - violončelė, Romas Grigaitis - kontrabosas).

Šių metų Pasaulinei limfomos žinomumo dienai onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“, vadovaujama klaipėdietės Dalios Bielskytės, pasirinko originalią temą. Išleistas dekoratyvus, reprezentatyvus albumas „Laiškai (iš)gyvenimo“, kuriame publikuojami profesionalių Lietuvos dailininkų darbai bei autentiški fragmentai iš ligą išgyvenusio žmogaus korespondencijos.

Eglės ir Ievos Babilaičių, Tatjanos Diščenko, Lidos Dubauskienės, Aleksandros Jacovskytės, Eglės Kuckaitės, Jurgos Kurtinaitienės, Vilmanto Marcinkevičiaus, Editos Matulionytės, Dalios Mažeikytės, Vyganto Paukštės, Jūratės Stauskaitės, Nijolės Šaltenytės, Birutės Zokaitytės bei klaipėdiškių dailininkų Augustino Virgilijaus Burbos ir Sergejaus Plotnikovo kūriniai gražiai dera su jautriais ir subtiliais skirtingų autorių tekstais.

Anot knygos sudarytojų, “Laiškai (iš)gyvenimo“ - sunkiausios kančios ir šviesiausios vilties istorija. Žodžio ir piešinio sąskambis įprasmina patirtį ir išplečia jos ribas - knygoje dvasios atgaivą ras visi, kas regi ne tik akimis, bet ir širdimi.

„Mažiau baimės - daugiau meilės ir vilties “, - šią frazę, kalbėdami apie opius dalykus, įprasmina knygos ir renginio autoriai. Jie į pagalbą pasitelkė visus menus - dailę, muziką, teatrą, literatūrą ir kuria publikai jaukų spektaklį apie meilę, viltį ir gyvenimo prasmę.

„Tai stulbinantis projektas. Ne tik savo originalumu, bet ir menine verte. Džiaugiuosi, kad knygos sudarytojoms pavyko į šį projektą pritraukti įspūdingą būrį žymių Lietuvos dalininkų. Be to, nuostabu, kad Pasaulinės limfomos dienos paminėjimas tapo tradicija ir jau kelerius metus iš eilės bendrija „Kraujas“ su skirtingų sričių menininkais bei partneriu „Roche Lietuva“ įgyvendina projektus ir kūrybiškai atkreipia visuomenės dėmesį į labai sunkią ligą“, - pabrėžė renginio idėjos autorius režisierius Dalius Abaris.

Rugsėjį pristatytas Vilniuje albumas „Laiškai (iš)gyvenimo“ jau sulaukė įvertinimo ir užsienyje - autentiški viltį liudijantys tekstai bus verčiami į anglų ir vokiečių kalbas.

Albumą galima įsigyti tik pristatymo metu. Visos už albumą surinktos lėšos bus skirtos „Kraujo“ bendrijai.

Dailės ir laiškų albumo „Laiškai (iš)gyvenimo“ pristatymas uostamiestyje - lapkričio 20-ąją 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių