D. Craigas: kiekvienas vyras širdyje yra Džeimsas Bondas

„Džeimsas Bondas visais laikas buvo misteris tobulybė. Bet aš norėjau jį parodyti žmogiškesnį, galintį klysti", - po filmo premjeros teigė aktorius Danielis Craigas.

Beveik pusę amžiaus ekrane jis rafinuočiausias, elegantiškiausias, stilingiausias, ir, be jokios abejonės, seksualiausias. Važinėja greičiausia mašina, rengiasi prabangiausiu kostiumu, o greta - tik pačios žaviausios moterys. Jei kam nors būtų galima įteikti apdovanojimą už buvimą tobulu vyru, be abejonės, jis atitektų britų didvyriui Džeimsui Bondui. „Širdyje kiekvienas vyras jaučiasi Džeimsu Bondu. Aš - ne išimtis„, - po 23 kultinio filmo dalies „007 operacija Skyfall“ sakė aktorius Danielis Craigas, trečią kartą įkūnijęs kultinį agentą.

Šnipinėjimas kaip žaidimas

Slaptąjį agentą vaidinantis aktorius D.Craigas papuošė daugybę žurnalų viršelių ir davė nesuskaičiuojamą galybę interviu. Kalbėdamasis su Shortlist.com žurnalistais vyras prisipažino jaučiantis, kad su kiekvienais metais apsinuoginti prieš kamerą jam darosi vis sunkiau.

Aktorius juokavo, kad kartais dėl meilės scenų pasijaučia ne aktoriumi, o tik aistrų objektu. „Skaitydamas scenarijų kol kas dar nesirūpinu, kiek kartų per filmą reikės nusirengti. Žinau, kad su laiku tai padaryti bus vis sunkiau, bet kol galiu - smagu. Filmui pakankamai seksualumo suteikia stulbinamai gražios moterys. Tikiuosi, aš irgi prie to prisidedu. Kai jau imsiu gadinti vaizdą, reikės samdytis kūno dublerį", - šmaikštavo aktorius.

Naujausioje juostoje, kurią režisavo Samas Mendesas, iš aktoriaus Ralpho Fienneso herojaus lūpų nuskamba frazė: „Šnipinėjimas - tai jauno vyro žaidimas.„ D.Craigas teigė tik iš dalies sutinkantis su tokiais žodžiais. „Žinoma, yra tiesos. Tačiau filmas - kitokios tikrovės kūrimas. Dalis - tikra, o dalis – gudriai sugalvota apgaulė, kuri padeda sukurti juostą dar įspūdingesnę. Atlieku triukus ir pats, tačiau kartais negaliu pašokti taip, kaip anksčiau. Vis reikia žiūrėti, kad nesusižeisčiau. Amžius vis dėlto...“, – darbo subtilybėmis dalinosi D.Craigas.

Puolimas įkaitino

Kai D.Craigas pirmą kartą suvaidino Džeimsą Bondą, kilo ne vienas skandalas: „bondiados" gerbėjai už akių aktorių smarkiai kritikavo ir paskelbė nuosprendį – šiam vaidmeniui tas niekam nežinomas britas netinka. Tačiau užsispyręs, kaip ir jo garsusis herojus Dž.Bondas, aktorius sutriuškino priešus ir tapo nugalėtoju.

Pats D.Craigas prisipažino labai nustebęs, kai sužinojo, jog filmų apie garsųjį šnipą gerbėjai nepatenkinti, jog būtent jis išrinktas šiam vaidmeniui. „Aš nesitikėjau tokios reakcijos. Jie dar nematė filmo, o jau nekentė manęs. Beje, jeigu aktorius pradės skaityti tai, kas rašoma apie jį internete, kaip, deja, padariau aš, jis tiesiog išprotės. Bet turiu pripažinti, kad mane „internautų„ puolimas tik įkaitino“, - sakė aktorius.

Kuomet du filmai su naujuoju Bondu – „Kazino „Royale„ ir „Paguodos kvantas“ - sulaukė pelnyto pripažinimo pasaulyje, D.Craigas jau apiberiamas komplimentais. Pasak kino kritikų, naujas Dž.Bondas įliejo šviežio kraujo į „išsikvėpusį„ kino serialą. „Norėjau parodyti jį netobulą, galintį klysti. Ir tai tik sustiprina bendrą efektą. Man atrodo, kad toks Bondas įdomesnis“, - svarstė aktorius.

Aktoriumi D.Craigas tapo, nes mėgsta madingus, prabangius rūbus. „Apsirengimas ir savęs rodymas, dėmesio siekimas, yra puikus būdas pabėgti nuo nesaugumo„, - samprotavo D.Craigas. Vis dėlto tuštybe aktorius nežada apsiriboti. Jis teigia ketinantis ir toliau dirbti iš visų jėgų, rinktis geriausius vaidmenis ir didžiausius honorarus. Britas mano, kad tai padės kuo ilgiau tęsti karjerą Holivude. „Mano karjera ėjo labai lėtai. Matyt, dėl to, jog esu labai išrankus vaidmenims. Esu snobas, todėl nemėgstu „malti“ š...", - pareiškė D.Craigas.

Aktorius teigia esąs maksimalistas. „Aš visada norėjau būti aktorius. Tai mano darbas. Vaidindamas atiduodu visas jėgas, apskritai gyvenu taip, tarsi rytojus niekada neišauštų", - tvirtino jis.

D.Craigo tėvas buvo prekybos laivyno jūreivis, mama - meno istorijos dėstytoja. Tėvai išsiskyrė, kai būsimajam aktoriui buvo ketveri. Aktoryste Danielis susižavėjo būdamas šešerių, pradinėje mokykloje, kur dalyvavo mokyklos teatro spektakliuose. Mama ypač skatino sūnaus pomėgį. Koledže D.Craigas jau vaidino V.Šekspyro herojus, o sulaukęs16-os įstojo į Mančesterio trupę „National Youth Theatre's". Kartu jis dirbo restorane - iš pradžių virtuvėje, paskui - padavėju, mat šeima gyveno neturtingai. Prieš 24 metus išsipildė D.Craigo svajonė: jis pagaliau įstojo į prestižiškiausią Londono teatro mokyklą, o baigęs tapo Karališkojo Šekspyro teatro aktoriumi.

Tarp kitko:

Kalbant apie romantiškąją D.Craigo gyvenimo dalį, šiaurietiško tipo skvarbių žydrų akių ir atletiškos figūros blondinas santykių su moterimis srityje garsėja kaip itin išrankus. Dvejus metus gyvenęs su žmona škote aktore Fiona Loudon, kuri pagimdė jam dukrą Elą, aktorius leidosi į „laisvąjį plaukiojimą". Ketverius metus truko jo romanas su žavia vokiete Heike Makač. Vėliau susipažino su prodiusere Satsuki Mičel. Ši grakšti egzotiška rytietiško kraujo dama ilgam tapo oficialia naujojo Bondo mergina. O šių metų vasarą pasaulį apskriejo sensacinga naujiena: Niujorke D.Craigas slapta susituokė su aktore Reičel Vais.


Šiame straipsnyje: SkyfallDanielis Craigaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių