„Coliukės“ mama jaudinasi dėl dukros ateities

450 gramų ir 28 centimetrai. Tokio dydžio gimė mergytė vardu Raselė... Kad geriau įsivaizduotume, kokio mažumo šis trupinėlis buvo, reikėtų prieš akis padėti du nepilnus pakelius varškės. Ji buvo taikliai pavadinta Coliuke.

Niekas Rasos tėvams nežadėjo, kad dukrytė gyvens, tačiau Coliukė pasirodė ne iš kelmo spirta. Praėjo dešimt metų. Guvi dešimtmetė gyvenimo būdo laidą „Nuo...iki...“ pasitiko savo namuose. 

„Užaugo ugninga ir temperamentinga mergaitė. Tokia direktorė”, - sako Rasos mama Janina. 47-erių metų moteris ir šiandien prisimina skausmingus išgyvenimus. Statistika buvo negailestinga - 600 gramų ar pusės kilogramo sveriantis neišnešiotas mažylis turėjo lygiai pusę per pusę galimybių išgyventi. O ką pasakyti mamai kurios vaikas nė tiek nesveria? Tačiau Coliukė  kabinosi į gyvenimą iš visų jėgų. Medikai šią mergytę vadina tikru stebuklu ir pasididžiavimu.

„Nuo..iki..“ laidą Rasa pasitiko išsipuošusi - rausvi bateliai, priderintas megztinis. „Persirengtų penkis kartus dar per dieną jei leisčiau“,  - juokiasi Raselės mama. Užaugo Rasa tokia pati kaip ir visi vaikai - guvi ir smalsi, ir ūgiu nenusileidžia.

Tačiau labiausiai ponia Janina dabar sielojasi, kaip mergaitę teks išmokslinti. „Iš tokio žirnio užauginome - o kaip toliau daryti, kad vaikas ir teatre būtų, ir kine, ir gal muzikos mokyklą lankytų, juk taip mėgsta dainuoti, - neslėpė jaudulio ir nerimo mama. - Neuždirbu tiek, pragyventi Lietuvoje tapo labai sunku“.

Coliukės istorija - „Nuo...iki...“ pirmadienį 19.40 val. per LNK.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių